НОВИНИ

Тонове пластмасови отпадъци, изоставени в двора на завод във Варна

bnt avatar logo
от БНТ
16:13, 05.06.2020
Чете се за: 00:50 мин.
У нас

Близо 100 тона пластмасови отпадъци са изоставени в двора на частно предприятие във Варна. Собственикът му е отдал под наем част от терена си на фирма „Бляк Си Рисайклинг“, която е складирала там отпадъци за рециклиране. Преди 2 години обаче фирмата напуска обекта, но боклуците остават на площадката.

Стотици бали с отпадъци са разположени на терен от 1500 квадратни метра.

Собственикът на имота не може да открие управителя на фирмата, занимаваща се с търговия и преработка на отпадъци.

Симеон Железов, управител на завод за производство на домакински съдове: Осъдихме го, но няма никакъв резултат. Тези отпадъци останаха в двора ни. В момента се чудим какво да ги правим.

Отпадъците не може да бъдат изнесени от имота, защото няма документ за произхода им.

Симеон Железов, управител на завод за производство на домакински съдове: Аз нямам такъв документ, защото не съм го купувал аз и не знам от къде е доставен. Те се доставяха с големи камиони, товареше се, разтоварваше се, сортираше се.

На адреса на фирмата, изоставила отпадъците, не открихме никого. Според търговския регистър, компанията все още не е прекратила дейността си, но има три запора за близо 180 000 лева от две банкови институции и от частно лице. Собственикът на имота е подал иск във варненската Районната прокуратура.

Симеон Железов, управител на завод за производство на домакински съдове: Очаквам сега прокуратурата да се намеси и да вземе някакво становище.

От екоинспекцията във Варна заявиха, че са направили проверка, но информация по случая ще има след като се произнесе прокуратурата.

Автор: Петър Дойкински

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ЕС иска отваряне на вътрешните граници до края на юни
ЕС иска отваряне на вътрешните граници до края на юни
Стрелба в щата Алабама взе 7 жертви
Стрелба в щата Алабама взе 7 жертви