НОВИНИ

Протест срещу строежа край плажа в Алепу

bnt avatar logo
от БНТ
12:21, 05.06.2020
Чете се за: 00:52 мин.
У нас

Расте недоволството около строежа на плажа край Алепу. Жителите на Созопол и Черноморец направиха символичен протест на място. Настояват прокуратурата да се заема сериозно със случая.

Местни жители се събраха на своеобразен протест, с плакати в ръка, срещу застрояването в защитената местност Алепу край Созопол. Хората не вярват, че четириетажното съоръжение е само за брегоукрепване.

Даниела Иванова, жител на Атия: На мен ми омръзна от бетон по Черноморието и не само на мен, на много хора. Мисля, че от към строителство и бетон сме добре. Сега имаме нужда от природа и зеленина, където наистина да почиваме.

Според протестиращите разследващите органи трябва да установят не дали се спазва строителното разрешение, а защо изобщо е издадено такова.

Аспасия Порожанова, жител на Созопол: Историята на тази земя и това акционерно дружество, защото там има сделки по прехвърляне, по премълчаване, при изпуснати умишлено срокове и те са основата, на която е продължило след това издаване на строително разрешение и строеж".

След повторна проверка от ДНСК, разпоредена от премиера Бойко Борисов, ще се установи дали има нарушение по метода на брегоукрпеване. Хората обаче продължават да си задават въпроси.

Димитър Бишков,председател на обществения съвет в Созопол: Да се чудим дали тези клетки са за птички или за някакви други животински видови, или са стълбищни клетки, дали са асансьорни шахти или не са асансьорни шахти. И въобще тези въпроси, които всички си задаваме мисля, че трябва да намерим отговор.

А от фирмата инвеститор на обекта край Алепу все още не сме получили отговор.

Автор: Давид Сукнаров

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
16-годишно момче е убито в кв. "Димитър Миленков". Има задържан
16-годишно момче е убито в кв. "Димитър Миленков". Има задържан
Мая Манолова и Валери Симеонов в задочен спор пред БНТ
Мая Манолова и Валери Симеонов в задочен спор пред БНТ