НОВИНИ

Топло остава времето през целия празничен ден на Коледа

bnt avatar logo
от БНТ
12:48, 25.12.2020
Чете се за: 02:20 мин.
У нас
Слушай новината

Днес в страната ще духа до умерен югозападен вятър и температурите ще се задържат по-високи от обичайните за месеца. Максималните в повечето райони ще са между 12° и 17°. От запад облачността, средна и висока, ще продължи да се увеличава и през нощта в северозападните райони от страната ще започнат валежи от дъжд, на места в низините и котловините отново ще се образуват мъгли. Минималните температури ще са между 1° и 6°, по-високи в югоизточните райони - до 8-10°.

Дъждовно ще бъде и утре, все още главно в Северозападна България. Слаби валежи ще има и по северното Черноморие. От североизток ще прониква по-студен въздух, температурите в Северна България ще се понижат и в повечето райони максималните ще бъдат от 4° до 7°. В останалата част от страната вятърът ще се задържи от югозапад и температурите ще достигнат стойности до 13°- 14°.

В планините облачността също ще се увеличава. В Западна Стара планина ще има валежи от дъжд, който на около 1500 метра ще преминава в сняг. В Рило-Родопската област ще се задържи сравнително топло с умерен югозападен вятър, почти без валежи. Максималните температури в курортите - 4° на Алеко, 7-8° в Боровец и Пампорово, 10° в Банско.

Облачно, с валежи от сняг, ще бъде на Скандинавския полуостров, в Прибалтика и Русия. Проливни валежи от дъжд се очакват на Апенините. Ще вали и в по-голямата част от Балканите, с изключение на югоизточните части, почти навсякъде - дъжд, в северозападните райони - сняг.. Причината - средиземноморски циклон, който ще определя времето и у нас.

В неделя ще бъде ветровито, с почти повсеместни валежи от дъжд, по-интензивни в Южна България. В понеделник валежите навсякъде ще спрат, най-късно в източните райони. През следващите дни ще духа много силен югозападен вятър, особено в Източна България и в планините. Ще преобладава слънчево време, а след временното понижение, температурите отново ще се повишат.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Рождественско послание и благословия "Урби ет Орби" на Папа Франциск
Рождественско послание и благословия "Урби ет Орби" на Папа Франциск
Тир се размина по чудо от падане от АМ "Тракия" при пътен възел Оризово
Тир се размина по чудо от падане от АМ "Тракия" при пътен възел Оризово