НОВИНИ

Около милион американци вече са имунизирани срещу COVID-19

Емилия Запартова
от Емилия Запартова
11:02, 25.12.2020
Чете се за: 01:52 мин.
По света
Снимка: БГНЕС
Слушай новината

Главният инфекционист в САЩ доктор Антъни Фаучи смята, че колективен имунитет в страната може да бъде достигнат, когато 70 до 90% от населението се ваксинира или преболедува заразата. Около 1 милион американци вече са се имунизирали, броят във Великобритания е над 600 000.

Малко над 616 000 британци са се ваксинирали в периода от 8 до 20 декември, сочат данни на правителството. Обединеното кралство стана първата страна в света, която започна ваксинация с препарата на "Пфайзер - Байонтек".

Според шефа на "Пфайзер" 200 милиона дози ще бъдат разпределени в Европейския съюз догодина.

"Абсолютно съм сигурен, че дистрибуцията ще бъде според стандартите за безопасност. Проверяваме всеки детайл до последния етап на доставка на ваксините. Дотук не сме имали някакви проблеми с пратките до Великобритания и Съединените щати, където е много по-сложно.", обясни Албърт Бурла, главен изпълнителен директор на "Пфайзер".

От понеделник, американското правителство ще изисква негативен тест от пасажерите от Великобритания, направен в рамките на 72 часа преди пътуването. Причината е засеченият нов щам на вируса на Острова. Той беше открит и в Швейцария у хора, които по принцип живеят на Острова.

Италия навлезе в ново национално затваряне за по-голямата част от празниците. Несъществените магазини затварят до 27 декември, после от 31 декември до 3 януари и на 5 и 6 януари. Хората ще могат да излизат само за работа, лекар или спешен случай.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Късно снощи се прибра и последната група българи от Великобритания
Късно снощи се прибра и последната група българи от Великобритания
Официално: От 27 декември стартира имунизацията срещу COVID-19 у нас
Официално: От 27 декември стартира имунизацията срещу COVID-19 у нас