НОВИНИ

Тази вечер по БНТ: "Българската Коледа"

bnt avatar logo
от БНТ
08:42, 25.12.2020
Чете се за: 02:27 мин.
Българската Коледа
Слушай новината

Тази вечер ще се проведе традиционният благотворителен спектакъл "Българската Коледа", който БНТ ще излъчи в ефира си от 20 ч. Кампанията е под наслов "Заедно за децата с хронични заболявания - нека превърнем надеждата в реалност" и се провежда под патронажа на президента.

Заради извънредната епидемична ситуация спектакълът тази година ще бъде на запис и без публика. Водещи ще бъдат обичаният български изпълнител и лице на предаването "Последният печели" по БНТ Орлин Горанов и актрисата Диана Димитрова.

"Нашият ангажимент към децата на България може да се реализира само с усилията на цялото общество. Всяко дете трябва да получи необходимото най-добро лечение, независимо от възможностите на здравната система. "Българската Коледа" е национална кауза, която всяка година дава реална подкрепа за лечението и рехабилитацията на стотици български деца, както и надежда за техните семейства. Убеден съм, че и тазгодишното издание на "Българската Коледа" ще докаже, че благородството и съпричастността са сред най-ярките добродетели на българите", съобщи в официалния си Фейсбук профил президентът Румен Радев.

Целта и на тазгодишното издание на "Българската Коледа" е да подпомогне диагностиката, лечението и рехабилитацията на стотици български деца, както и да осигури високотехнологична апаратура за детски отделения и клиники в страната.

Водещи личности от българската музика, признати лекари, спортисти и любими лица от малкия екран ще насочат вниманието към нуждата от подпомагане на диагностиката, лечението и рехабилитацията на децата с тежки хронични заболявания. По време на концерта ще бъдат разказани историите на децата, подпомогнати от благотворителната инициатива.

Гледайте "Българската Коледа" от 20 ч в ефира на БНТ1! Как инициативата помага на болни деца - вижте ТУК

Информация за "Българската Коледа", както и начините, по които може да бъде направено дарение, са посочени на интернет-страницата на благотворителната инициатива: www.bgkoleda.bg

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Президентът Радев: Здраве, топлина, надежда и вяра във всяко българско семейство
Президентът Радев: Здраве, топлина, надежда и вяра във всяко българско семейство
Ще има ли коледари в Банско тази година
Ще има ли коледари в Банско тази година