НОВИНИ

Тръгва делото срещу шофьора, убил 23-годишния Йордан Бозуков

Снимка:
bnt avatar logo
от БНТ , Репортер: Цанка Семерджиева
07:53, 13.06.2024 (обновена)
Чете се за: 02:55 мин.
У нас
Слушай новината

Година и 3 месеца след смъртта на 23-годишния Йордан Бозуков от Хасково, тръгва делото за жестоката катастрофа, която отне живота му. За днес в Хасковския окръжен съд е насрочено разпоредителното заседание, но виновникът за катастрофата не е в страната и едва ли ще се яви.

Случаят е един от многото, в които близките, преживели огромна трагедия, се чувстват безсилни и се чудят дали ще има възмездие.

Целта на разпоредителното заседание е да забърза процеса, нещо, което от доста време родителите на Йордан чакат. Те имат силни притеснения за липсата на обвиняемия.

Трагичният инцидент се случи на 20 март м.г., когато колата на Йордан беше застигната от друг автомобил, който се движи с много висока скорост, блъска колата на Йордан, която се удря в стена. Той почина след 9 дни, прекарани в кома. В колата му имаше спътници, които оцеляха.

"Искаме този човек да си получи заслуженото, да има справедливо решение от страна на съда, защото ако и това е поредният случай на малки присъди, или условни такива, джигитите по пътя нямат страх, виждайки, че няма наказания", каза Ясен Бозуков - баща на Йордан.

Обвиняемият за катастрофата е с над 2 промила алкохол в кръвта. Скоро след катастрофата напуска законно страната, той има две гражданства - българско и турско.

"Месец, преди да убие синът ми, му е била върната книжката, която преди това е била отнета пак за алкохол за две години. Той си кара, защото знае, че няма от какво да се притеснява, наказания за тях няма", допълни Ясен Бозуков.

Обвиняемият още не е намерен, въпреки европейската заповед за задържане.

"Подсъдимият не е открит на територията Република България, установено е, че е напуснал в посока Република Турция, тъй като е и турски гражданин – изготвили сме чрез Върховна прокуратура молба за международна правна помощ до Република Турция. Турските власти отказват да изпълнят молбата за правна помощ", заяви Делчо Лавчев от окръжната прокуратура.

Адвокатът на подсъдимия не се яви в съда днес.

На 18 юли ще има заседание по делото, предстои да се види дали ще бъде издирен той.

Вижте повече в прякото включване на Цанка Семерджиева

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Техническа неизправност е причината за пожара във влака София - Бургас
Техническа неизправност е причината за пожара във влака София - Бургас
Среща на военните министри на НАТО
Среща на военните министри на НАТО