НОВИНИ

Тръст "Синя България": Притеснени сме от належащите дългове на Левски в размер на над 15 милиона лева

Борил Гочев
от Борил Гочев
11:11, 26.08.2022
Чете се за: 05:07 мин.
Спорт
тръст синя българия притеснени сме належащите дългове левски размер милиона лева
Снимка: ПФК Левски
Слушай новината

Един от акционерите в Левски тръст "Синя България" използва страницата си във Фейсбук, за да разкрие малко повече за срещата между ръководството и феновете на тима, която се проведе във вторник, но след чийто край никой от "Синия клуб" не коментира какво е било обсъждано.

Вместо това Констатин Папазов обяви изненадващо, че се оттегля от Надзорния съвет заради "натиск", а от сдружението "Левски на левскарите" алармираха за сериозни структурни, управленски и финансови проблеми в клуба.

От тръст "Синя България" също изразиха подобни притеснения в поста си в социалните мрежи, като информираха и за дълг на Левски в размер на над 15 милиона лева, за който не е бил представен план за погасяване.

Ето и част от позицията на тръст "Синя България":

"Няма как, обаче, да не споделим, че сме силно притеснени от обстоятелството, че въпреки постигнатото от ръководството, непосредствените и належащи дългове надхвърлят 15 000 000 лева, без да отчитаме размера на дълговете към фирми свързани с Васил Божков.

Тези задължения представляват изключително сериозна тежест и реална заплаха за съществуването на Левски.
Очевидно е, че погасяването им е непосилно за клуба и за спонсора Palms Bet без намиране на поне още един или два големи спонсора и продължаване на активността на привържениците.

В хода на срещата стана ясно, че в клуба има немалко вътрешно напрежение относно неговото административно ръководене и сериозни проблеми в управленската структура, които настояваме да бъдат разрешени в най-кратки срокове.

С притеснение отбелязваме, че така и не беше представен пред нас реален план за справяне с належащите проблеми. Всички присъстващи представители на различни организации недвусмислено изявихме готовността на всички левскари да продължим да помагаме с каквото е необходимо, но настояхме да бъде разработен и представен ясен план за действие.

Подчертахме също, че без дружеството, управляващо клуба, да поеме своята част от ангажиментите и без да се предприемат всички възможни мерки, за да не се допуска натрупването на нов дълг, според нас е невъзможно да започне активно погасяване на старите задължения.

Генералният спонсор представи планове си за финансиране на клуба през следващите 5 години, които бяха споделени и по-рано и от г-н Мило Борисов и г-н Лъчезар Петров при техни медийни изяви.

Средствата по спонсорските договори обаче са недостатъчни за справяне със ситуацията, още повече в текущите ѝ параметри. Бяха представени в точки конкретни възможни „опции“ в управлението, които могат да бъдат предприети. Но така и не бяха очертани реални планове за реални решения на проблемите.

Без ясен, точен и конкретен отговор остана и изключително същественият, според нас, въпрос защо след великолепното спортно-техническо представяне, безпрецедентната за българските мащаби активност на привържениците и на фона на цялостното административно и финансово стабилизиране на дружеството, все още не може да бъде намерен и осигурен поне още един голям спонсор.

Изразяваме своята надежда, ръководството на любимия ни клуб, заедно с генералния спонсор, в изключително кратки срокове да разрешат възникналите търкания по отношение на управленската структура и начини на работа, както и да намерят най-правилната форма да запознаят детайлно всички привърженици на Левски със задълженията на клуба и планираните мерки за тяхното погасяване, както и плановете си за развитието на клуба в следващите години!", пишат от тръста.

"Синя България" все пак засвидетелства пълната си подкрепа към старши треньора на Левски Станимир Стоилов, както и към изпълнителния директор на клуба Ивайло Ивков.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи:
Instagram: https://go.bnt.bg/instagram
Facebook: https://go.bnt.bg/facebook
LinkedIn: https://go.bnt.bg/linkedin
TikTok: https://go.bnt.bg/tiktok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Георг Георгиев: Бойко Рашков е виновен за разрухата в МВР в момента
Георг Георгиев: Бойко Рашков е виновен за разрухата в МВР в момента
МС отпуска средства за помощ към Зографския манастир в Атон
МС отпуска средства за помощ към Зографския манастир в Атон