НОВИНИ

Треньорът на Анкарагюджю Емре Белезоглу отговори на обвиненията по свой адрес от бития рефер Халил Умут Мелер

треньорът анкарагюджю емре белезоглу отговори обвиненията свой адрес бития рефер халил умут мелер
Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
15:47, 20.12.2023
Чете се за: 02:20 мин.
Спорт
Слушай новината

Старши треньорът на Анкарагюджю Емре Белезоглу отговори на обвиненията на рефера Халил Умут Мелер, който беше бит след мачa от турската Суперлигата между столичани и Ризеспор, завършил при резултат 1:1.

Припомняме ви, че миналата седмица арбитърът пострада, след като бе ударен от президента на Анкарагюджю Фарук Коджа, чиито действия доведоха на спирането на местното първенство, както и на доживотното му изваждане от футбола.

Няколко дни след инцидента обаче Мелер отправи обвинения и към старши треньора на тима Емре Белезоглу, който според него е провокирал Коджа.

Легендарният турски футболист обаче напълно отрече тези твърдения и дори сподели, че се извинил на съдията минути след инцидента, а няколко дни по-късно е направил опит да се свърже с него и по телефона

„Излязох на терена и прегърнах Халил Умут Мелер. И три пъти му се извиних в коридора за това, което му се случи. По-късно му се обадих и говорих с помощник-рефера, докато си почиваше. Той ми каза: „Аз съм свидетел, вие ни подкрепихте, като се приближихте до нас в коридора“, коментира Емре Белезоглу, цитиран от HaberGlobal.

Точно една седмица след случилото се с Халил Умут Мелер битките в турската Суперлига бяха подновени, но отново се стигна до скандал по време на двубоя между Истанбулспор и Трабзонспор, тъй като босът на "жълтите бикове" Ечмел Фаик Саръалиоглу извади своя отбор от терена, прекратявайки двубоя в 74-ата минута при резултат 2:1 в полза на гостите от Трабзон.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Първите пилоти на медицински хеликоптери получиха свидетелствата си
Първите пилоти на медицински хеликоптери получиха свидетелствата си
Тир отнесе патрулка на магистрала "Тракия", мъж пострада тежко
Тир отнесе патрулка на магистрала "Тракия", мъж пострада тежко