НОВИНИ

Трета глоба за сметосъбиращата фирма в Русе

bnt avatar logo
от БНТ
17:52, 28.10.2021
Чете се за: 01:40 мин.
Регионални
Слушай новината

Община Русе глоби за трети път сметосъбиращата фирма в града. Този път с 18 000 лева, заради непочистени контейнери.

Причините за тази глоба са като предишните - неизпразвани контейнери, както и смет около кофите.

Според жителите на града чистотата в населеното място, зависи от района, в който са разположени контейнерите. Така например около Съдебната палата винаги е почистено, но не така стоят нещата в други квартали.

Лидия Стоичкова, управител на почистващата фирма, поясни, че причината за поредната глоба е авария в техниката. Тя поднесе своите извинения на жителите на Русе за причиненото неудобство.

"Извиняваме се на гражданите на Русе, че им причинихме това, което се случи миналата седмица. Вече знаем как да реагираме в такъв момент и мисля, че овладяхме положението и миналата седмицата."

Стоичкова отправи призив към гражданите да изхвърлят боклука си вътре в контейнерите, за да не се замърсява пространството около кофите.

Русе е третият град, след София и Бургас, където има разположени затварящи се контейнери с по-голяма вместимост. Техният брой към момента е 460.

Лидия Стоичкова заяви, че сметосъбиращата фирма продължава да зарежда нови контейнери и с такива ще бъдат снабдени още квартали в града.

Репортер: Роман Сушков

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Разкриват още ковид легла в София
Разкриват още ковид легла в София
Юлия Стаматова е четвърфиналистка в Анталия
Юлия Стаматова е четвърфиналистка в Анталия