НОВИНИ

Ирина Винер видя саботаж и на Световното първенство в Япония

ирина винер видя саботаж световното първенство япония
Снимка: БНТ
bnt avatar logo
от БНТ
16:01, 28.10.2021
10969
Чете се за: 03:10 мин.
Спорт
Слушай новината

Главният треньор на националния отбор на Русия по художествена гимнастика Ирина Винер-Усманова обвини отново своята сънародничка Наталия Кузмина в саботаж.

Този път Винер коментира оценката на Дина Аверина, която остана със сребърен медал във финала на лента на Световното първенство, което се провежда в Китакюшу, Япония.

Златото на този уред спечели Алина Гарнаско.

„Сутринта имаше блок, създаден от Наталя Кузмина (председател на Техническия комитет на Международната федерация по гимнастика - бел. ред.), защото съдиите дадоха повече, отколкото се оказа в края. Кузмина събра съдийската бригада, Каролайн Хънт отиде до масата си, след това отиде при съдиите и намали оценката с една точка“, добави тя.

Боряна Калейн не успя да се пребори за медалите на лента и бухалки

„Същото се случи и на Олимпийските игри“, каза Винер-Усманова пред „ТАСС“.

„Дина изигра лентата блестящо, но ѝ поставиха оценка с 0,05 по-малко от другото момиче. Но това не е нейната оценка, тъй като лентата, повтарям, беше направена блестящо и всички трудности бяха изпълнени“, добави главата на руската художествена гимнастика.

Съчетанията на Калейн и Воложанина от финалите на лента и бухалки (ВИДЕО)

Веднага след изпълненията на двете сестри Дина и Арина Аверини бяха подадени контестации за съчетанията им. Те обаче не бяха приети и оценките им останаха същите.

"Вече се обадих на президента на ФИГ, но за съжаление и той не може да направи нищо. Трябваше да седи тук, но не беше. Наталия Кузмина направи същото като на Олимпиадата", добави Винер, която се е обаждала лично на президента на Международната федерация по гимнастика Моринари Ватанабе.

Ирина Винер имаше претенции и към съдийството на Олимпийските игри в Токио, където рускините останаха със сребърните медали в индивидуалното и при ансамблите.

По-рано Дина Аверина спечели златни медали на обръч, топка и бухалки, Арина Аверина грабна сребърни отличия на топка и бухалки от шампионата на планетата.

Българката Боряна Калейн остана 8-а на лента след допуснати грешки, а Татяна Воложанина завърши на 5-о място при дебюта си на подобен форум.

Състезанието в индивидуалната надпревара продължава с многобоя, който ще се проведе в събота, 30 октомври. Надпреварата можете да гледате по БНТ 3 от 10.55 часа.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Протест на бизнеса срещу зеления сертификат в Пловдив и Благоевград
Протест на бизнеса срещу зеления сертификат в Пловдив и Благоевград
КЕВР: Цената на газа за ноември може да е по-ниска от тази за октомври
КЕВР: Цената на газа за ноември може да е по-ниска от тази за октомври