НОВИНИ

Слънчево в по-голямата част от страната и днес

bnt avatar logo
от БНТ
12:30, 28.10.2021
Чете се за: 02:40 мин.
У нас
Слушай новината

След студеното утро с температури на места под нулата, следобед ни очакват максимални стойности между 11° и 16°, по-ниски в районите с трайна мъгла. В по-голямата част от страната ще бъде слънчево, със слаб до умерен вятър от изток-североизток

През нощта вятърът временно ще отслабне. В повечето райони от страната ще е ясно, но в равнините и около водните басейни отново ще се образуват мъгли. Минималните температури и утре ще бъдат в широки граници – от минус 1° до плюс 10°, а максималните – между 11° и 16°. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток, видимостта в повечето райони ще се подобри и в следобедните часове в почти цялата страна ще бъде слънчево.

Облачно ще се задържи през по-голямата част на деня по Южното Черноморие, където на отделни места ще преръмява, докато на север облачността временно ще намалява до слънчево време. Максималните температури ще са между 14° и 16°. Вълнението на морето ще бъде 2 - 3 бала.

Максималните температури в планинските ни курорти утре ще са от 7 градуса на Алеко, до 13 в Банско, в Боровец и Пампорово – около 9 градуса. Ще бъде слънчево. Ще духа умерен изток-югоизточен вятър. Още един ден с много добри условия и за туризъм и за разходка в планините.

Облачно с валежи ще бъде на Британските острови, във Франция и на места на Пиринейския полуостров. Проливни валежи ще има в най-южните райони на Апенините, както и на остров Сицилия. В останалата част от Западна и Южна Европа ще бъде предимно слънчево, включително и на Балканския полуостров, където в часовете преди обяд на места в низините и около водните басейни ще има мъгли или ниска облачност.

И у нас и в близките дни ще има райони със сутрешни мъгли или ниска облачност, които ще се задържат по-дълго в сравнение с предишните дни, а на отделни места, главно в Източна България ще превалява слаб дъжд. Минималните температури слабо ще се повишат, а максималните ще останат без съществена промяна. В началото на новата седмица ни очаква затопляне.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Радев: Другата алтернатива след въвеждането на зеления сертификат е затваряне
Радев: Другата алтернатива след въвеждането на зеления сертификат е затваряне
Българската дилема за Скопие
Българската дилема за Скопие