НОВИНИ

Боряна Калейн не успя да се пребори за медалите на лента и бухалки

Боряна Калейн
Снимка: БНТ
bnt avatar logo
от БНТ
13:37, 28.10.2021
Чете се за: 02:32 мин.
Спорт
Слушай новината

Боряна Калейн, която имаше всички предпоставки за медал, изпусна възможността да спечели отличие от финалите на бухалки и лента на Световното първенство по художествена гимнастика в Китакюшу, Япония.

Грацията от клуб "Левски Триадица" допусна груби грешки и в двете си изигравания във финалите на отделните уреди, което я остави извън почетната стълбичка.

Боряна Калейн не успя да покаже в пълна цялост изключително сложните си композиции, като и двете неточности могат да бъдат определени като "нелепи". Самата гимнастичка при напускането на килима, след последното си изпълнение във втория състезателен ден, едва не избухна в сълзи, осъзнавайки случилото се.

Тя завърши на 4-о място във финала на бухалки с оценка от 26.200 точки. Златото на този уред отиде при Дина Аверина от Русия с 27.100 точки, следваната от сестра си Арина Аверина с 26.750 точки. Бронзът е за представителката на Беларус Анастасия Салос с 26.400 точки.

Заради изпускането на лентата Боряна Калейн остана 8-а във финала на този уред с оценка от 21.000 точки.

За сметка на това, другата ни представителка Татяна Воложанина направи много силно представяне при дебюта си. Тя намери място само във финала на лента, но завърши 5-а с 21.900 точки. Златото на този уред е за Алина Гарнаско с 23.950, следваната от двете рускини Дина и Арина Аверини.

Запис с трите изпълнения на Боряна Калейн и Татяна Воложанина можете да видите ТУК!

Въпреки случилото се, двете ни състезателки продължават участието си на шампионата на планетата. Те се класираха за многобоя. Боряна Калейн влиза в битката с четвърта оценка със сбор от 78.900 точки, докато Татяна Воложанина е девета от квалификациите със 72.700 точки. Надпреварата ще се проведе в събота, 30 октомври, от 10.55 часа и ще бъде излъчена по БНТ 3.

Пълен запис на състезанието от втория ден можете да видите във видеото.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Задължителна COVID ваксинация за държавните служители в Унгария
Задължителна COVID ваксинация за държавните служители в Унгария
Фенът на Нюкасъл, получил инфаркт по време на мач, бе изписан от болницата
Фенът на Нюкасъл, получил инфаркт по време на мач, бе изписан от болницата