НОВИНИ

Трета седмица пътят за Триград остава затворен

bnt avatar logo
от БНТ
20:16, 03.01.2022
Чете се за: 02:30 мин.
У нас
Слушай новината

Трета седмица пътят за Триград остава затворен, ремонт на срутената от дъждовете отсечка може да започне най–рано след седмица. Заради непроходимия участък много от хотелите и къщите за гости в района отказват да работят, след като на гостите им се наложи да ходят с километри пеша.

До решението да не приемат туристи, докато пътя за Триград не бъде ремонтиран и отворен, местните хотелиери са стигнали след кошмарното по думите им посрещане и изпращане на гости по празниците. Днес последните туристи си тръгнаха от Триград, но и те и домакините им дълго ще помнят новогодишното си пътуване. Близо 400 души решиха да не отказват резервациите си и въпреки трудното придвижване все пак да посрещнат Нова година в родопското селце. Но повечето от тях бяха неприятно изненадани, когато на място разбраха, че заради извилата се километрична колона от спрели автомобили, ще вървят доста пеша, при това натоварени с багаж. Самите хотелиери описаха ситуацията като абсурдна.

Туристите се допускаха с автомобилите си до срутената част от пътя. Преминаваха пеша опасния участък, а след него домакините им ги чакаха и превозваха. Но заради големия брой гости за Нова година, се изви огромна опашка от паркирали коли.

Хотелиерите твърдят, че всички туристи са били предупредени, че ще ходят пеша. Но хаосът възникнал заради паркирането.

От Областната управа на Смолян потвърдиха, че тази седмица ще внесат в Комисията по бедствия и аварии проект за спешен ремонт на двата пропаднали участъка към Триград.

"В момента има един представен частичен проект, очаква се да се допълни. Специално за Триград за двата участъка са по памет около 800 000 лева необходими за ремонт. Ще се възстанови изцяло пътят, така както е бил първоначално", заяви Стефан Сабрутев, областен управител на Смолян.

Местните хора настояват и за цялостна реконструкция на пътя Девин-Триград.

Автор: Деница Торньова

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ЕК предлага атомните централи и природният газ да бъдат в списъка с устойчиви инвестиции
ЕК предлага атомните централи и природният газ да бъдат в списъка с устойчиви инвестиции
Интензивен трафик по пътищата в страната в последния почивен ден
Интензивен трафик по пътищата в страната в последния почивен ден