НОВИНИ

Трети успех за Ботев от началото на сезона

„Жълто-черните“ бяха символични гости на своя стадион „Христо Ботев“ в Пловдив, където Хебър трябваше да домакинства заради продължаващите ремонтни дейности по тревното покритие на стадион „Георги Бенковски“ в Пазарджик.

Ботев - Хебър
Снимка: Startphoto.bg
bnt avatar logo
от БНТ
23:18, 18.08.2024
Чете се за: 03:57 мин.
Спорт
Слушай новината

Ботев (Пловдив) записа трета победа от началото на новия сезон в Първа лига, след като „канарчетата“ надделяха с минималното 1:0 над Хебър (Пазарджик) в среща от петия кръг на шампионата. Единственото попадение в мача бе дело на Кристиан Нвачукву в 51-ата минута, а през първата част нигериецът уцели и греда.

„Жълто-черните“ бяха символични гости на своя стадион „Христо Ботев“ в Пловдив, където Хебър трябваше да домакинства заради продължаващите ремонтни дейности по тревното покритие на стадион „Георги Бенковски“ в Пазарджик.

С успеха играчите на Душан Керкез събраха актив от 10 точки и се изравниха със Спартак (Варна) и Берое на втората позиция в класирането, като пловдивският тим е с мач по-малко в сравнение със "соколите" и със "заралии". Хебър пък регистрира четвърта загуба от началото на кампанията и със само 1 точка остава на 14-ото място в подреждането.

В 12-ата минута Николай Минков сбърка в собствената половина и това даде възможност на Набил Макни да шутира от дистанция, но ударът му премина високо над напречната греда.

„Канарчетата“ отговориха шест минути по-късно. Алекса Мараш проби по левия фланг, надбяга защитник в зелено и пусна успоредно подаване към непокрития Кристиан Нвачукву, който обаче от няколко метра стреля в напречната греда.

В 32-ата минута символичните домакини отново застрашиха вратата на Ханс Кристиан Бернат. След късо разиграване от корнер Атанас Кабов центрира остро към наказателното поле, където Уилям Фонкеу успя да засече, но стражът на „жълто-черните“ показа добър рефлекс и отрази с крак.

Минута след това пък Константинос Балоянис стреля коварно от около 22-23 метра, но на другата врата Петър Дебърлиев също бе на мястото си, за да се намеси решаващо.

В добавеното време на първата част Алекса Мараш бе изведен отляво в наказателното поле, но вратарят на Хебър бързо скъси дистанцията и не позволи да бъде преодолян. Така почивката дойде при нулево равенство.

Шест минути след началото на втората част Ботев поведе в резултата. Никола Илиев и Кристиан Нвачукву размениха двойно подаване, при което нигериецът бе изведен зад защитата на Хебър, финтира Дебърлиев и реализира в опразнената врата, за да даде аванс на своя тим – 0:1.

Две минути след това Мараш отново се откъсна сам зад защитата на „зелените“, но се засуети и завършващият му удар бе блокиран.

В 69-ата минута влезлият като резерва Кристиан Андонов получи на границата на наказателното поле и опита удар, който обаче бе слаб и неточен.

Минута преди края на редовното време на мача новото попълнение на Ботев Вини Трибуле можеше да реши всичко с втори гол, но от близка дистанция шутира над вратата.

В следващия кръг "канарчетата" посрещат Спартак (Варна), докато Хебър гостува на Левски.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Валентин Илиев: Емоциите се отразиха и физически, и психологически
Валентин Илиев: Емоциите се отразиха и физически, и психологически