НОВИНИ

Тримата обвинени за побоя над Слави Ангелов остават под постоянен арест

Иво Никодимов
от Иво Никодимов
17:38, 25.04.2020 (обновена)
Чете се за: 00:57 мин.
У нас

Спецсъдът остави в ареста Бисер Митрев и братята Никола и Георги Асенови, обвинени за побоя над журналиста Слави Ангелов. Съдебният състав прие, че ако са на свобода, тримата могат да извършат друго престъпление.

Видео-техническа, ДНК- експертиза и показания на свидетели убедиха съда, че тримата са нанесли побой над Слави Ангелов.

Химическа експертиза пък убеди магистратите, че тримата обвиняеми са притежавали кокаин, а показания на анонимен свидетел бяха в основата на доказването, че тримата са били в престъпно сдружение.

Защитата на обвиняемите твърди, че доказателствата не са достатъчни, за да се подкрепи тезата на прокуратурата, че Бисер Митрев и братя Асенови са нанесли побоя над Слави Ангелов.

Марияна Тодорова, адвокат на братя Никола и Георги Асенови: Прокуратурата се базира на доказателства видео-техническа експертиза за движението на определени коли в периода, в който е нанесен побоя. Лицата, които са участвали в побоя не се различават от кадрите на видео-техническата експертиза.

От държавното обвинение, обаче, са категорични, че на 17 март вечерта тримата са се срещнали на Цариградско шосе и заедно с един автомобил са се придвижили до дома на Слави Ангелов. Там са го причакали и нападнали.

Другото доказателство е ДНК-експертиза на намерена шапка в лек автомобил, с който прокуратурата твърди, че са се придвижвали нападателите.

Шапката е намерена в автомобила, с който тримата обвиняеми са се придвижвали и ДНК-профилът от нея съвпада с този на братята Асенови. Двамата, обаче, са близнаци и на този етап не може да се каже със сигурност дали Никола или Георги е носил шапката.

На мястото, където Слави Ангелов е нападнат, е намерена и угарка от цигара, а ДНК-профилът на биологичен материал от нея съвпада с този на третия обвиняем - Бисер Митрев.

Решението на съда не е окончателно и адвокатите ще го обжалват.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Стрелецът от Варна остава в ареста
Стрелецът от Варна остава в ареста
Борисов и Ердоган се договориха български пациенти да могат да продължат лечението си в Турция
Борисов и Ердоган се договориха български пациенти да могат да продължат лечението си в Турция