НОВИНИ

Трите болници в област Търговище са готови да приемат болни с COVID-19

bnt avatar logo
от БНТ
07:49, 12.10.2020
Чете се за: 00:45 мин.
Регионални

Двоен ръст на регистрираните случаи на коронавирус отчитат в област Търговище за последните две седмици. Районът наскоро дори бе определен като рисков от Германия, която настоява за задължителна карантина и отрицателен тест до 72 часа след влизане на германска територия на жителите на Търговище.

В "Денят започва" областният управител Митко Стайков обясни какви са промените в организацията на работа и на приема в някои от лечебните заведения в региона, наложени от големия брой на хоспитализирани с COVID-19.

Регистрираните болни в областта са 312. Извършена е спешна реорганизация в болничните заведения и към момента имаме 94 налични болнични легла, като от тях 62 са запълнени. Днес ще бъдат осигурени още 10 легла в болницата в Омуртаг, съобщи Митко Стайков.

"Мога да кажа, че сме направили организация трите болници, които са на територията на област Търговище, са готови и могат да поемат болни", съобщи областният управител.

Той увери, че обстановката в болницата в Омуртаг вече спокойна след случаите със заразени медицински сестри и санитарки във вътрешното отделение.

"В началото имаше напрежение по отношение на медицинския персонал, имаше голяма доза страх от другите отделения, за да се осигури нормална заетост, нормално обслужване на болните, нормални дежурства. Към момента ситуацията е спокойна. Мисля, че се справихме", обобщи Стайков.

Вижте още във видеото.

Гледайте още теми от "Денят започва"

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ваня Кастрева: 817 са карантинираните деца и ученици в София
Ваня Кастрева: 817 са карантинираните деца и ученици в София
"Пътна полиция" започва нова акция за контрол на товарните автомобили и автобуси
"Пътна полиция" започва нова акция за контрол на товарните автомобили и автобуси