НОВИНИ

Тройно увеличение на цената за нощувка в хотелите в Париж в навечерието на Олимпийските игри

По време на най-голямото спортно събитие градът се очаква да приеме до 20 милиона туристи.

Вяра Илиева
от Вяра Илиева
12:00, 27.12.2023
Чете се за: 02:30 мин.
Спорт
средната цена нощувка хотелите париж навечерието откриването олимпиадата надхвърли хиляда евро
Слушай новината

Средната цена на нощувка в парижките хотели в навечерието на откриването на Олимпийските игри ще се утрои и ще надхвърли хиляда евро, съобщава асоциацията на потребителите, цитирана от френското издание Le parisien.

„1033 евро е средната цена за нощта на 26 срещу 27 юли 2024 г., в сравнение с 317 евро за тази от 12 до 13 юли, което е увеличение от 226%“, отбелязва асоциацията на сайта си.

UFC-Que choisir уточни, че тези данни са получени на базата на проучване сред 80 хотела във френската столица. Сред тези хотели само 50% казват, че все още имат свободни стаи за церемонията по откриването. От асоциацията обявиха, че „30% от хотелите, предлагащи стаи, изискват да се резервират поне две нощувки“, и уточняват, че „това може да достигне до пет нощувки".

Проучването на UFC-Que Choisir, публикувано седем месеца преди церемонията по откриването на Олимпийските игри в Париж, не е първото, което предупреждава за скока в цените на стаите. Средната цена за една нощувка в Ил дьо Франс се е увеличила от 169 евро през юли 2023 г. на 699 ​​евро по време на Олимпиадата, според доклад, изготвен през септември от Парижката туристическа и конгресна служба. Подобни нива на увеличение се наблюдават при платформи за отдаване под наем като Airbnb.

Олимпиадата в Париж ще се проведе от 26 юли до 11 август 2024 година. По време на най-голямото спортно събитие градът се очаква да приеме до 20 милиона туристи.

Хиляди парижани планират да напуснат Париж по време на Олимпийските игри именно заради "наплива на милиони туристи“, „тълпите в транспорта“, или дори „прекомерни цени в барове и ресторанти“, пише още Le Parisien.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ще има ли паметник на дядо Добри в София?
Ще има ли паметник на дядо Добри в София?
С военен ритуал в Карлово отбелязаха 20-годишнината от атентата в Кербала
С военен ритуал в Карлово отбелязаха 20-годишнината от атентата в Кербала