НОВИНИ

Трусът тази нощ е усетен по високите етажи в Пловдив, както и в района на Асеновград и Крумово

Снимка: БТА/Архив
bnt avatar logo
от БНТ
11:51, 16.02.2024
Чете се за: 02:07 мин.
У нас
Слушай новината

Земетресение с магнитуд 3,6 по Рихтер беше регистрирано край Пловдив. Трусът е станал малко преди 1:00 часа през нощта. Епицентърът е на 15 километра от Пловдив, в района на Крумово, на дълбочина 14 километра. Усетен е по високите етажи в Пловдив, както и в района на Асеновград и Крумово.

В социалните мрежи хората още снощи споделяха, че са усетили силен тътен, след което е залюляло за секунди. Според сеизмолозите трусът е усетен, заради късния час и затова, че хората са били в домовете си.

Василка Стойчева: "Усетих го, но не се уплаших, защото беше много краткотрайно, трусът. Първо много силен звук, тътен, и хоп залюля ме... Хоризонтално. Аз се събудих от звука, след звука, краткотрайно."

Мария Шиндова: "Много беше кратко, много кратко, но силно. Кратко за малко, но много силно беше. Сега даже бях при бабите – всички са го усетили. Аз даже станах да видя къщата да няма нещо, но слава на Бога, нищо няма."

Стоян Минчев – кмет на село Крумово: "Нямам информация за пострадали хора, за изплашени, да са нощували навън или нещо да се е случило по къщите. До момента няма никакви постъпили сигнали от жителите на селото."

Миналата година отново около Крумово беше регистрирано земетресение с магнитуд 4,9 по Рихтер. На 23 октомври в района на Раковски бе усетено земетресение с магнитуд 4,2 по Рихтер. Специалистите отчитат, че това не е необичайно, тъй като районът в тази част от страната е сеизмичен.

Вижте повече в прякото включване на Галена Паскова

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ани Вангелова е полуфиналистка на двойки на турнир в Монастир
Ани Вангелова е полуфиналистка на двойки на турнир в Монастир
Комисията за Нотариуса: ИТН изброиха дълъг списък от имена, които да бъдат изслушани
Комисията за Нотариуса: ИТН изброиха дълъг списък от имена, които да бъдат изслушани