НОВИНИ

Тя каза "да"

Джош Кавайо не е най-популярният футболист на света. Но с постъпката си наскоро ни дава чудесен повод да разкажем прелюбопитни истории от света на ... любовта.

Стефан Георгиев
от Стефан Георгиев
20:21, 09.04.2024
Чете се за: 05:37 мин.
Спорт
Аделаида Юнайтед
Снимка: Facebook / Adelaide United
Слушай новината

Джош Кавайо не е най-популярният футболист на света. Но с постъпката си наскоро ни дава чудесен повод да разкажем прелюбопитни истории от света на ... любовта. Кавайо наскоро предложи на своя годеник да се омъжат на стадиона на Аделаида Юнайтед. Може би по-коректното заглавие на този материал трябваше да бъде "Тя каза "да", той също каза "да", но това е друга тема. Та в следващите редове ще ви запознаем с някои креативни предложения, случили се на футболния терен и то по време на игра, защото Кавайо взе важното житейско решение на празно съоръжение и извън състезателна обстановка.

През октомври 2022 в Белгия се играе един от най-важните мачове за сезона - Стандард Лиеж и Андерлехт, а стадионът е "пълен като яйце", както казват в страната от Бенелюкс. Стандарт води с 3:1 около 60-ата минута и купонът в Лиеж тече с пълна сила. Мачът обаче е временно прекратен, защото феновете на Андерлехт взимат нещата в свои ръце и хвърлят толкова много факли на терена, че мачът е прекратен и така и не се доиграва. По-късно в Белгия решават до 2025 година да няма гостуващи агитки на двата отбора, когато те се срещат. Както и да е. Всичко случващо се на игрището обаче по никакъв начин не трогва Аарън Дьонум, който преценява, че няма смисъл да чака повече и привържениците на Андерлехт са напът да му провалят плановете с хулиганските си прояви и предлага брак на приятелката си пред сектора с фенове на домакините, които посрещат с радостни възгласи всичко, което виждат, макар от другата страна на стадиона все още пожарникарите да се опитват да овладеят последствията от факлите на гостуващите запалянковци. На теория - Дьонум предлага по време на мача, защото в онзи момент все още не се знае дали срещата ще се доиграе или не.

Следващата случка идва право от Беларус. В един момент по време на пандемията това беше единственото футболно първенство, което се провеждаше света и хората по принуда следяха какво се случва в Минск и околията. Жалко, че интересът не се задържа до 2022, когато щяха да зърнат следната гледка: защитникът на Сморгон Владислав Шубович вкарва гол и решава да се приближи до страничната линия, да падне на едно коляно и да отправи недвусмисления жест към бъдещата си съпруга. Съвсем в тона на събитията тя се разчувства и решава да влезе на терена, за да прегърне любимия. Това е чудесно, само че един от стюардите не разбира какво става и се опитва да възпрепятсва жената, което ядосва играча и той тръгва да влиза във физическа саморазправа със стюарда. Следва кратка разправия, след която тя казва "да". Идилия от източната част на континента.

Тъй като сме широкоскроени, няма да се ограничаваме само до примери от Европа. Поемаме към далечен Гуам, за да споменем и друг виден романтик с футболни умения - Аштън Сърбър. И това вече би трябвало да е най-красивото предложение, макар и то да носи последствия на дръзкия играч. Сърбър вкара прелестен гол със странична ножица, след което съблича фланелката си и се запътва отново към страничната линия. На бялата тениска, пише "Marry me?" (бел. ред. "Ожени се за мен?"). Докато Сърбър обаче очаква отговор от възлюбената си, той е с гръб към съдията, който няма как да види какво пише на фланелката. Следващ буквата на закона, реферът санкционира играча и настоятелно стои до него и го кара да се обърне, за да го погледне в очите. Сърбър в крайна сметка подвива едно коляно и чак след това съдията го оставя на спокойствие да довърши любовната си авантюра.


Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Разследването "Божанов": НАП проверява съдийка, свързана със съдружник на Нотариуса
Разследването "Божанов": НАП проверява съдийка, свързана със съдружник на Нотариуса
Женският национален отбор на България загуби от Армения в София
Женският национален отбор на България загуби от Армения в София