НОВИНИ

Убийство или пътен инцидент? Какви са причините за смъртта на 17-годишно момиче

bnt avatar logo
от БНТ
08:11, 31.01.2022 (обновена)
12913
Чете се за: 02:45 мин.
Криминално
Слушай новината

Все още няма категорична версия за смъртта на 17-годишното момиче от село Гърмен, прегазено в събота вечер. Момичето беше намерено мъртво на пътя между селата Дъбница и Хвостяне. А шестима души бяха задържани.

Все още не е ясно умишлено ли е била убита 17-годишната Виктория или става въпрос за пътен инцидент. Това ще покаже аутопсията, която трябва да бъде готова в рамките на днешния ден.

Трагичният инцидент стана в събота вечер на прав, неосветен участък. А пробата за наркотици на шофьора се оказа положителна.

Майката на 17-годишната Виктория все още не знае никакви подробности за фаталния инцидент, отнел живота на дъщеря й. Не подозира и с кого момичето е излязло навън в събота вечер.

В квартал „Кремиковци" познават Виктория като любезно и ученолюбиво момиче.

Все още не е ясно дали шестимата задържани са криминално проявени, а днес в село Гърмен обстановката беше спокойна.

"Няма никакво напрежение, не се усеща нищо, присъствие на полиция също няма. На тоя етап явно, че случаят още не е разплетен, може би за това всичко е нормално, може би ако се разплете случая, ще има някакво напрежение", каза за БНТ Владимир Донков, заместник-кмет на община Гърмен.

Според него случаят е доста нелеп и е битов. Момичето е било с младежи в кола, но е възникнал битов скандал между тях. Момичето е бито, бягало е в нивите, след което насила е върнато в колата, казва Донков.

Не е ясно дали сама е изскочила от колата на пътя или е избутана в момент, в който минава друг автомобил и я прегазва. Не е ясно дали са били дрогирани, казва Донков.

Шофьорът, карал автомобила, блъснал момичето, е задържан за 72 часа. В момента се очакват резултатите от детектора на лъжата, на който са подложени останалите петима задържани. След като излязат те, ще се реши какви мерки да им бъдат наложени.

Вижте повече във видеото

Репортер: Станислава Николова

Гледайте още теми от "Денят започва"

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Хиновски: "Булгаргаз" трябва да има нова пазарна стратегия
Хиновски: "Булгаргаз" трябва да има нова пазарна стратегия
Северна Корея разпространи снимки от Космоса
Северна Корея разпространи снимки от Космоса