НОВИНИ

По-строги мерки влизат в сила в областите Пловдив и Благоевград

bnt avatar logo
от БНТ
06:43, 31.01.2022
Чете се за: 01:37 мин.
Още
Слушай новината

По-строги мерки влизат в сила в областите Пловдив и Благоевград.

Оперативният щаб в Пловдив прие нови ограничения. Заведенията и обектите на закрито ще работят с капацитет до 50% и при изискване за зелен сертификат.

В големите търговски обекти няма да се допускат лица под 18 години без придружител. Работното време на игрални зали, заведения за хранене, барове и дискотеки ще е до 22.00 часа.

Областният щаб поиска ограничението да е след 23.00 часа, но предложението беше отхвърлено от главния държавен здравен инспектор.

Куриоз в Пловдив: Нарушител опита да влезе в мол със сертификат на Макрон

Подобни са и правилата в област Благоевград. Заради високата заболеваемост Областният кризисен щаб временно ограничава екскурзиите, груповите занятия в центровете и школите.

За две седмици се забраняват съборите и концертите, а спортните състезания ще са без публика и със задължителен зелен сертификат за участниците.

Заведенията в Благоевградска област остават отворени без ограничения в работното време, но ще работят при намален наполовина капацитет.

Ограничения има и за пенсионерските клубове, които ще останат затворени през следващите две седмици. Непълнолетните не могат да посещават кина, театри и други обществени места без придружител след 20.00 часа.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Протест заради мръсния въздух в Белград
Протест заради мръсния въздух в Белград
Започват проверки заради драстичната разлика при цената на уличното осветление в София
Започват проверки заради драстичната разлика при цената на уличното осветление в София