НОВИНИ

Убийството в с. Кладница: Има задържан, търсят се още доказателства

Иво Никодимов
от Иво Никодимов
12:08, 14.08.2022
6337
Чете се за: 02:35 мин.
У нас
Слушай новината

МВР задържа лице във връзка с убийството на швейцарския бизнесмен в комплекс Делта Хил, научи "По света и у нас" от свои източници. Малко по-късно на брифинг от прокуратурата заявиха, че все още няма повдигнати обвинения.

МВР задържа лице във връзка с убийството на швейцарския бизнесмен Удо Ланге

Детайлите по случая вижте във включването на Иво Никодимов.

Тезата на прокуратурата е, че към момента няма достатъчно събрани доказателства, за да може някой от заподозрените да бъде привлечен към наказателна отговорност. Единствената версия, която разследващите изключват, е в убийството да са намесени лица от най-близкия семеен кръг на швейцареца. Ключови за разследването са очакваните резултати от назначените експертизи.

"Не отпада към настоящия момент нито една версия. Работи се по всички версии. По реда и със средствата на НПК, към настоящия момент няма задържано лице, тъй като доказателствата, събрани до момента по досъдебното производство, не се установява по категоричен начин съпричастие на което и да е било конкретно лице, поради което няма повдигнато обвинение, няма задържани лица по това досъдебно производство", каза Аделина Алексиева - наблюдаващ прокурор по делото.

Прокуратурата: По реда на НПК към момента няма задържан за убийството на Удо Ланге

"Работи се с лица, към момента не мога да дам конкретика. Възможно е това нещо да опорочи разследването, а аз няма как да опороча разследването", каза директорът на ОДМВР-Перник старши комисар Павел Млеканов.

Стана ясно още, че в деня на убийството Удо Ланген е бил на работа в Божурище. Убийството най-вероятно е станало, когато той се е прибрал в дома си. Иззети са всички записи от камерите в района на дома на швейцарския бизнесмен, анализът им тече в момента.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube: https://go.bnt.bg/youtube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
8 души са ранени при стрелба срещу автобус в Ерусалим
8 души са ранени при стрелба срещу автобус в Ерусалим
Заловиха полицайка във видимо нетрезво състояние след скандал на къмпинг до Созопол
Заловиха полицайка във видимо нетрезво състояние след скандал на къмпинг до Созопол