НОВИНИ

Ученичка създава коледно настроение в кюстендилското село Слокощица

bnt avatar logo
от БНТ
13:25, 23.12.2020
Чете се за: 01:52 мин.
У нас
Слушай новината

Ученичка от 11-и клас изрисува с коледни картини прозорците на ресторант в кюстендилското село Слокощица. По този начин Дарина Дочева решила да приповдигне настроението на малкото останал персонал и собствениците, които в момента работят само с доставка на храни по домовете, както и за персонала в COVID отделението на болницата в Кюстендил.

Въпреки че заведението е затворено за посетители, коледен дух трябва да има, казва Дарина. Рисуването върху стъклата на заведението младото момиче прави доброволно.

"Независимо от това, че не работи ресторантът, не трябва да губим духа и своята позитивна емоция. Другата причина, поради която реших да рисувам, е, че много обичам да рисувам, това за мен е опит, създава ми и на мен емоция, създава емоция и за другите хора", споделя Дарина.

Часове наред Дарина рисувала на открито. Ръцете ѝ замръзвали от студа, но тя не се отказала да завърши зимните си приказни картини. Собствениците на ресторанта с радост приели идеята на младото момиче да претвори магията на коледния празник върху празните прозорци.

Нека си имаме коледно настроение, както всеки вкъщи си прави коледните украси. На всички хора пожелавам весели празници и спокойствие в душата, каза Елка Петрушева.

Дарина участва в школата по изобразително изкуство в Кюстендил, известна с мащабните художествени проекти на открито. Вече има предложения да рисува коледни картини и в други заведения.

Автор: Ангелина Дочева

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Национал отказал на европейски клубове, за да преподпише с ЦСКА 1948
Национал отказал на европейски клубове, за да преподпише с ЦСКА 1948
Лейкърс стартира защитата на титлата си със загуба
Лейкърс стартира защитата на титлата си със загуба