НОВИНИ

Ученици от ОУ "Отец Паисий" в с. Тополово жънат успехи във волейбола

bnt avatar logo
от БНТ
13:25, 26.06.2023
Чете се за: 03:00 мин.
Спорт
Слушай новината

Едно малко село в Родопите е национален първенец по волейбол на държавните ученически игри. Този успех не е случаен тъй като традициите в селото в този спорт са дългогодишни, а миналата година училището се похвали с титла и от клубния шампионат, когато победи водещи школи като Левски, ЦСКА и Марица Пловдив.

И тази година, момичетата от ОУ „Отец Паисий“, се завърнаха у дома с поредна купа, като този път не позволиха на нито един съперник да им вземе дори гейм.

„Преодоляхме регионалното първенство, след това областния етап на игрите. След, което следваше зонален етап. Навсякъде трябва да се класираш на първо място, за да стигнеш до държавното първенство. И така, на държавното първенство две групи по 5 отбора, където ние взехме първо място в нашата група. След което се класирахме на полуфинал, където също победихме с 3:0, и така играхме след това вече финалния двубой срещу Разлог. Победихме на финала за наша радост с 3:0. Много се радвам, че момичетата показаха класа до финала, включително във финала не допуснахме дори и един загубен гейм", коментира Димитър Илиев- учител по физическо възпитание ОУ „Отец Паисий“, с. Тополово.

Именно това постижение буди респект, как едно малко училище, може да диктува модата във волейбола при подрастващите.

„Няма някаква рецепта, наистина много малко училище - 140 деца, от които половината са момчета, но така, започваме от много ранна детска възраст да се занимаваме с тях и това им помага и занапред", сподели още Димитър Илиев.

Момичетата от отбора споделят, че още ги държи емоцията от последното състезание.

„Усещането наистина е прекрасно. Нямам думи, с които да го опиша. Чувствам се много щастлива, че мога да играя с тези момичета и да обираме толкова много успехи", заяви Андреана Голева ученичка в 6. клас.

Вижте целия репортаж във видеото!

Автори Мария Павлова, Васил Кръстев

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Уволниха шофьор от градския транспорт в Смолян, засечен да кара пиян
Уволниха шофьор от градския транспорт в Смолян, засечен да кара пиян
Лена Бориславова: Обсъждаме управленската и законодателна програма
Лена Бориславова: Обсъждаме управленската и законодателна програма