НОВИНИ

Учениците от 5-и до 12-и клас в област Благоевград минават на онлайн обучение от понеделник

учениците клас благоевградска област минават онлайн обучение понеделник
bnt avatar logo
от БНТ
18:30, 21.01.2022
Чете се за: 01:42 мин.
Още
Слушай новината

Учениците от 5-и до 12-и клас в Благоевградска област преминават в дистанционно обучение от понеделник, за една седмица.

Заповедта е на РЗИ-Благоевград. Тя идва след заседание преди дни на Областния кризисен щаб, на което беше решено, че заради увеличения драстично брой заразени в Благоевградска област, от понеделник ще има нови, по-строги мерки и ограничения. Тогава беше обсъдена и възможността всички ученици да преминат в дистанционно обучение.

Според разпорежданията на РЗИ обаче, за периода от 24 до 28 януари присъствено ще останат да се обучават малките ученици от 1-ви до 4-ти клас. На тях ще се правят тестове за COVID-19 по веднъж седмично.

Според заповедта на здравната инспекция лицата под 18-годишна възраст няма да се допускат до обществени места без придружител след 20.00 часа, отново от понеделник.

Заради увеличения брой заразени с коронавирус, съдилищата в Югозападна България също ограничават работата си през следващите две седмици. До 4 февруари включително в Окръжния и Районния съд в Благоевград по преценка на съдиите ще се извършва отлагане на дела, в които броят на страните и участниците не позволяват спазване на противоепидемичните мерки.

Ако няма възможност за отлагане на дела, то те ще може да се гледат при закрити врата или чрез видеоконферетна връзка. Изключение се прави за разглеждането на мерките за неотклонение.

Репортер: Станислава Христова

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Берое пусна виртуални билети и откри дарителска банкова сметка
Берое пусна виртуални билети и откри дарителска банкова сметка
На първо четене: Намалява се броят на членовете на КЕВР
На първо четене: Намалява се броят на членовете на КЕВР