НОВИНИ

Ученик е с COVID-19 в първия учебен ден в Русе

ученик covid първия учебен ден русе
bnt avatar logo
от БНТ
13:40, 16.09.2020
Чете се за: 00:49 мин.
Още

16-годишно момче от Русе е с COVID-19, съобщиха от Областния оперативен щаб.

БНТ научи, че става въпрос за ученик от 11 клас на Математическата гимназия "Баба Тонка“ в крайдунавския град. По информация на РЗИ момчето не проявява сериозни симптоми и е под домашна изолация.

Момчето заедно със своите съученици е участвало в кратък час на класа сутринта на 15 септември и едва в следобедните часове се е почувствал зле и си е направил тест, който е дал положителен резултат за коронавируса.

Директорът на учебното заведение Галина Бобева сподели за БНТ, че цялата паралелка е под карантина и ще премине на дистанционна форма на обучение.

"Със сигурност сме вече първото училище, което още от първия ден се оказа, че има положителна проба на болен ученик. Съответно всички мерки по плана и по преминаването съответно на паралелката от присъствено в дистанционно обучение от утре сутринта ще стартира изцяло. Към момента цялата паралелка е изпратена вкъщи за карантина на учениците. Тези 14 дни, докато РЗИ не излезе с някакво становище, в момента ще се обучават вкъщи. Всички останали, спазвайки всички хигиенни изисквания, продължаваме по обичайния си начин. Извършва се постоянна дезинфекция на всички помещения в училището. Осигурени са и предпазни средства за всички учители и ученици“, коментира Бобева.

Тя уточни, че не се е наложила карантина на класния ръководител на момчето, тъй като е бил с маска по време на часа, който е проведен с учениците вчера, а и след направения тест е дал отрицателен резултат за COVID-19.

Автор: Андрей Кючуков

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Баскетболният Академик (София) прекрати съществуването си
Баскетболният Академик (София) прекрати съществуването си
Номерата в бюлетините се запазват
Номерата в бюлетините се запазват