НОВИНИ

Учредиха движение "За свободна Русия" в София

Вера Александрова
от Вера Александрова
19:24, 19.02.2022
Чете се за: 01:45 мин.
У нас
Слушай новината

В София се проведе учредителната конференция на общественото движение, което беше наречено "За свободна Русия". Участниците са хора, които живеят в България и по думите им - мислят за демократичното бъдеще на Руската федерация.

Целта на неправителствената организация е укрепване на приятелството, оказване на подкрепа на новата емигрантска вълна от Русия и бившия Съветски съюз, свързана с влошаване на политическата ситуация в тези страни, обясниха организаторите на събитието.

Във форума се включиха хора от страната, присъстваха и политици от България, Русия и други страни от бившия социалистически лагер.

В Русия в момента има режим, който е вреден за руския народ и за България. Нашата задача е да разкажем обективната ситуация за положението в Русия. Искаме да го покажем на българските граждани и политици. Да кажем, че в Русия има хора, които са за свободна Русия, за демокрацията, каза Генади Гудков - бивш депутат от Държавната дума на Руската федерация.

Мирът не е възможен когато по-силната държава може да окупира по-слабата. Мирът не е възможен когато подкопаваме принципите на мира в Европа, включително Хелзинските споразумения за мир, които казват, че границите в Европа са свещени, че границите няма да се местят със сила, че правото на всяка държава, суверенното мнение на народите трябва да се зачита, каза Росен Плевнелиев - президент на Република България (2012 - 2017 г.).

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Марица Пловдив с рутинна победа над Локомотив София
Марица Пловдив с рутинна победа над Локомотив София
Донецк и Луганск обявиха мобилизация на мъжете в боеспособна възраст
Донецк и Луганск обявиха мобилизация на мъжете в боеспособна възраст