НОВИНИ

Условия за поледици в Северозападна България

условия поледици северозападна българия
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
05:45, 14.12.2022
Чете се за: 02:32 мин.
У нас
Слушай новината

Ще бъде предимно облачно, но без валежи. Ще духа слаб, в Източна България до умерен югоизточен вятър, в Дунавската равнина слаб от изток-североизток. Минималните температури днес ще бъдат между минус 4° и 4°, а максималните - от 1 до 11°.

Вечерта от запад-югозапад ще започнат нови валежи от дъжд, които през нощта ще обхванат почти цялата страна. В Северозападна България валежите ще са от дъжд и сняг и на много места там ще има условия за поледици.

По Черноморието ще има значителна облачност, но валеж и там не се очаква. Ще духа умерен югоизточен вятър. Максимални температури - между 9° и 11°. Температурата на морската вода е 11 - 12°. Вълнението на морето ще бъде 2 - 3 бала.

В планините ще бъде предимно облачно. През деня на места ще превали слаб сняг. Интензивни и значителни валежи ще има през нощта, като границата между дъжд и сняг ще бъде на около 1100 - 1200 метра. Ще духа умерен югозападен вятър, който вечерта ще се усили до бурен, а през нощта ще се ориентира от запад-северозапад. Максимална температура на 1200 метра - около 3°, на 2000 метра - около минус 1°.

Рано сутринта в четвъртък на отделни места в Северозападна България все още ще има условия за поледици. През деня валежите навсякъде ще спрат, облачността ще се разкъса. Ще започне затопляне, което ще продължи до събота. Облачността ще е по-често значителна, но само на отделни места е възможно да превали дъжд. С намалена видимост ще се задържа в северозападните райони и западната част от Горнотракийската низина, където и температурите ще остават по-ниски.

По-късно през деня в събота с ориентиране на вятъра от северозапад, в неделя от север-североизток, ще прониква по-студен въздух. Облачността ще се вплътни и на места от северозапад на югоизток ще има валежи от дъжд, в планините над 1500 метра - от сняг.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Депутатите не приеха проектокабинета "Габровски" (ХРОНОЛОГИЯ)
Депутатите не приеха проектокабинета "Габровски" (ХРОНОЛОГИЯ)
Аржентина - Хърватия 3:0
Аржентина - Хърватия 3:0