НОВИНИ

Условия за слани в сутрешните часове

Какво ще бъде времето през почивните дни?

условия слани сутрешните часове
Снимка: Pixabay
bnt avatar logo
от БНТ
05:55, 26.04.2024
Чете се за: 02:27 мин.
У нас
Слушай новината

Минималните температури ще са между 4° и 12°, в София около 3°, по-ниски във високите полета в Западна България, където ще има и условия за слана, а максималните между 16° и 21°, в София около 16°.

Ще е предимно слънчево, но след обяд, главно в планинските райони, на отделни места ще превали и прегърми. Ще духа слаб северен вятър.

По Черноморието ще бъде предимно слънчево. Ще духа слаб до умерен вятър от юг-югоизток. Максималните температури ще са 16 - 19°. Температурата на морската вода е 14 - 15°. Вълнението на морето ще бъде 1 - 2 бала.

В планините ще бъде предимно слънчево. След обяд ще се развива купеста облачност и на места ще превали и прегърми. Над 2000 метра ще превали сняг. Ще духа умерен вятър от запад-югозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 9°, на 2000 около 3°.

През почивните дни максималните температури слабо ще се повишат. Вятърът ще е слаб до умерен, отначало от изток-югоизток, после от изток-североизток.

В събота над Западна България, по-късно и над Централна, ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места ще превали и прегърми, а над Източна ще има разкъсана висока облачност. В неделя повече облачност ще има преди обяд над източната половина от страната, на места с краткотрайни валежи, а над западната ще бъде предимно слънчево.

В понеделник вятърът от североизток в Източна България ще се усили, там ще има и по-значителни увеличения на облачността, но вероятността за валежи е малка. Над Западна България ще преобладава слънчево време. Температурите ще се повишат още малко.

Във вторник ще остане ветровито. В източната половина от страната ще бъде облачно, ще има и валежи, придружени с гръмотевици. В западните райони ще има повече слънчеви часове, а вероятността за краткотрайни следобедни валежи е по-малка. Сутрешните температури ще са по-високи, а дневните по-ниски.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Решават за извънредни мерки и обявяване на епидемия срещу коклюш
Решават за извънредни мерки и обявяване на епидемия срещу коклюш
Реал Мадрид отново не даде шансове на Баскония и Милър-Макинтайър и е много близо до място във Финалната четворка
Реал Мадрид отново не даде шансове на Баскония и Милър-Макинтайър и е много близо до място във Финалната четворка