НОВИНИ

Условия за виелици и навявания в следобедните часове

bnt avatar logo
от БНТ
13:00, 30.11.2020
Чете се за: 01:01 мин.
У нас

Оправдаха се очакванията за валежи от дъжд и сняг. Най-дебела е снежната покривка до момента в Ловеч - 16 см, в София - 15 см, в Разград - 9 см.

В близките часове валежите ще продължат. Ще се усилва и вятърът от северозапад, в Източна България - от североизток. В Лудогорието, в Централна Северна България, както и по планинските проходи, ще има условия за виелици и навявания.

В Източна България валежите ще са от мокър сняг. По Черноморието, както и в южната половина от страната ще вали предимно дъжд, но на места количествата ще са значителни. Максималните температури в по-голямата част от страната ще са между 0° и 5°.

През нощта над западната половина от страната облачността ще се разкъса и намалее, а вятърът ще отслабне. В Източна България обаче, ще продължи да духа умерен и силен северен вятър. Снеговалежите там ще отслабват и до сутринта в повечето райони ще спрат, но заради силния вятър остават условията за снегонавявания. Минималните температури сутринта ще са значително по-ниски, в сравнение с днес и ще са от минус 8° на места по високите полета на Западна България, до около нулата по Черноморието.

Утре от запад облачността ще продължи да се разкъсва и намалява, в много райони до предимно слънчево. В крайните източни райони ще се задържи предимно облачно и на места там преди обяд все още ще превалява слаб сняг. Северният вятър в Източна България ще отслабне до умерен, в останалата част от страната ще е слаб. Максималните температури ще са между 0° и 5°, в София - около 2 градуса.

В планините утре ще преобладава слънчево време. Предимно облачно, преди обяд със слаби снеговалежи ще бъде над масивите от източните райони.

Ще духа до умерен вятър от изток-североизток, по най-високите части на Рила и Пирин - от северозапад.

В сряда сутринта ще бъде още по-студено, на места в Северна България до около минус 10°, минус 12 градуса. Там през деня ще бъде облачно, възможни са и слаби превалявания от сняг, но в южната половина от страната ще бъде слънчево. През следващите дни се очаква затопляне.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Пропадането на Арсенал продължи и срещу Уулвс
Пропадането на Арсенал продължи и срещу Уулвс
Франс прес: Здравните системи в държавите от Западните Балкани са пред колапс
Франс прес: Здравните системи в държавите от Западните Балкани са пред колапс