НОВИНИ

Условни присъди за трима от обвиняемите по разследването срещу Бобокови

Йоана Миланова
от Йоана Миланова
15:28, 21.01.2021 (обновена)
Чете се за: 01:47 мин.
У нас
Снимка: Архив/БГНЕС
Слушай новината

Условни присъди за трима обвиняеми за аферата с отпадъците, по която са разследвани и бизнесмените братя Бобокови.

Споразумения с прокуратурата сключиха бившият шеф на РИОСВ - Плевен Габриел Савов, бившият управител на завод за акумулатори Васил Богданов и управителят на фирма, стопанисваща площадка за съхранение на отпадъци Айгюн Еминов.

Тримата се признаха за виновни за участие в организирана престъпна група и получиха условни присъди. Съдът отмени действащите в момента мерки за неотклонения "подписка" на тримата, също и забраните им да напускат страната.

От прокуратурата заявиха, че разследването по делото вече е приключило и предстои изготвянето на обвинителния акт. Тримата, признали се за виновни, ще бъдат разпитани като свидетели.

"Мисля, че това води до освен до разкриване на обективната истина такава, каквато е. Няма да утежни положението на другите обвиняеми по никакъв начин, но ще допринесе за мотивиране на нашата обвинителна теза. Делото изобилства от доказателства, така че сме напълно спокойни", заяви Генка Брезашка - прокурор в Специализирания наказателен съд.

"За моя подзащитен е най-лекото наказание - една година лишаване от свобода с три години изпитателен срок. Ние сме съдействали достатъчно много, така че това беше възможно най-добрият вариант както за нас, така и за прокуратурата", каза адвокат Станиш Златков - защитник на Васил Богданов.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Подсъдимият за катастрофата с Милен Цветков не иска да бъде сниман
Подсъдимият за катастрофата с Милен Цветков не иска да бъде сниман
ФИФА заплашва със санкции футболистите, които ще участват в Европейската Суперлига
ФИФА заплашва със санкции футболистите, които ще участват в Европейската Суперлига