НОВИНИ

В Благоевград чакат повече от четвърт век да бъде асфалтирана улица

bnt avatar logo
от БНТ
07:16, 02.03.2021 (обновена)
Чете се за: 02:42 мин.
Регионални
Слушай новината

Семейства от Благоевград чакат повече от четвърт век, за да се асфалтира улицата им и да се изгради осветление. Улица "Люлин" се намира в един от най-оживените квартали в града. За проблема хората многократно са подавали жалби и сигнали до общината.

Около 50 благоевградски семейства чакат повече от четвърт век, за да стане тяхната улица приоритетна за асфалтиране и изграждане на улично осветление. Улица „Люлин" се намира в един от най-оживените квартали на Благоевград. За проблемите си хората многократно са подавали жалби и сигнали, придружени с подписки, до общината.

Хората са принудени да увиват краката си с найлонови торбички, за да вървят по улица "Люлин" и газят кал години наред. А заради зеещи ями собствениците на автомобили са постоянни клиенти на автосервизите.

Налага се дори по някой път с кисетата да се движим, за да излезем на улицата", каза Валентин Станоев.

"Ходихме с калцуни първите години и така вече 24 години", казва Миглена Христова.

"Не всеки може да потегли равномерно, колелата двигателните хвърлят малки камъчета, които най-лошото, което е могат да ударят някое дете, което играе тук, другото е да счупят стъкло на друг автомобил", каза Васил Стойков.

Повече от 25 години семействата получават само обещания. За да се справят с проблема хората със собствени средства и труд полагали временни настилки от чакъл. От община Благоевград казаха, че улицата все още не е проектирана, въпреки че строителството на сградите е завършено.

"Работим с приоритети, има и по-приоритетни улици от тази. Има много други улици в същото състояние, смисъл дето не са отчуждени и т.н., работи се приоритетно, леко полеко с годините това нещо ще се случи", каза заместник-кметът по строителството инженер Венелин Трошанов.

"Да я наречем „Калната отсечка. Не може една отсечка от 70-80 метра да не може да се оправи, при положение, че кварталът е саниран", каза Пламен Воденичаров.

Семействата, които живеят на благоевградската улица, остават с надежда, че някой ден така желаните асфалт и осветление ще стигнат и до домове им.

Автор: Станислава Николова

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Общопрактикуващите лекари настояват за ново разпределение на ваксините
Общопрактикуващите лекари настояват за ново разпределение на ваксините
Земеделци от Добруджа измамени от фирма прекупвач на зърно
Земеделци от Добруджа измамени от фирма прекупвач на зърно