НОВИНИ

В Благоевград няма денонощна аптека

bnt avatar logo
от БНТ
13:30, 13.04.2022
Чете се за: 01:52 мин.
У нас
Слушай новината

Жителите на Благоевград няма от къде да си купят лекарства през нощта. Причината е, че в областния център няма постоянно работеща денонощна аптека.

Според договор, подписан с Община Благоевград, една от веригите аптеки, намираща се на площад "Македония" в центъра на града, трябва да работи денонощно. Според голяма част от хората обаче аптеката е затворена след 12 часа вечерта.

"Истината е, че не работи постоянно. По сигнали на граждани и по моя инициатива направихме проверки, изпратихме инспектората и започнахме установяването на тези обстоятелства", заяви кметът на Благоевград Илко Стоянов.

Въпреки подписания договор и установените нарушения, санкции все още не са наложени и проблемът остава.

"И, ако не спазват договора, ще стигнем до неговото прекратяване", допълни Илко Стоянов.

От въпросната аптека отказаха да говорят по темата с мотива, че са само служители. Заради липсата на постоянно работеща денонощна аптека в Благоевград, вендинг машини за лекарства са временен заместител за нуждите на благоевградчани.

"Това е минимално решение на казуса. Това е изцяло решение на частните компании, не е достатъчно, трябва да си имаме денонощна аптека", каза още Илко Стоянов.

Дори и да се развали сегашният договор и да се стигне до обявяване на нов конкурс, желаещи фирми, чиито аптеки да работят през нощта, има, добави още кметът. Проблемът според него обаче ще бъде липсата на кадри.

Автор: Али Мисанков

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
БСП: Готови сме да ревизираме участието ни в правителството
БСП: Готови сме да ревизираме участието ни в правителството
Затоплянето продължава
Затоплянето продължава