НОВИНИ

В Москва е предотвратена терористична атака

москва предотвратена терористична атака
Снимка: Архив/БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
21:52, 22.10.2020
Чете се за: 00:32 мин.
По света

ФСБ задържа мъж, родом от Централна Азия, който подготвял терористична атака в една от сградите на властите в столичния регион. Това съобщиха пред ТАСС Центърът за връзки с обществеността на ФСБ.

"Федералната служба за сигурност предотврати терористичен акт в столичния регион. В резултат на предприетите мерки беше задържан роден през 1999 г. в региона на Централна Азия, който по указания на екстремисти от международни терористични организации се готвеше да извърши терористичен акт в една от сградите на властите с помощта на импровизирано взривно устройство", съобщават от ФСБ.

От оборудван от терориста тайник били иззети компоненти на импровизирано взривно устройство, а в средствата за комуникация била открита кореспонденция с екстремистите, в която се обсъжда планираната атака, интернет инструкции за производство на експлозиви, както и видеоклип с неговата така наречена клетва пред лидерите на терористите.

"В бъдеще нарушителят планирал да замине за военната зона в Близкия изток, за да участва в дейностите на терористични групи", каза ФСБ.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Какви нови мерки влизат в сила от 23 октомври във връзка с епидемията
Какви нови мерки влизат в сила от 23 октомври във връзка с епидемията
Борбен ЦСКА загуби срещу Клуж в Лига Европа
Борбен ЦСКА загуби срещу Клуж в Лига Европа