НОВИНИ

В очакване на новия сезон на сериала на БНТ "Вина"

Сериалът ще се излъчва всяка неделя от 21:00 часа по БНТ1

bnt avatar logo
от БНТ
19:00, 07.12.2023
Чете се за: 03:30 мин.
У нас
Слушай новината

Вторият сезон на хитовия сериал „Вина“, продуциран от Българската национална телевизия, започва на 7 януари 2024 година и ще се излъчва всяка неделя от 21:00 часа по БНТ 1. Обществената телевизия е най-големият продуцент на телевизионно кино в България, като сериалът „Вина“ е част от филмопроизводството на БНТ.

Вторият сезон на сериала „Вина“ ще пренесе зрителите назад във времето. Този път, за да разкаже вълнуващата история на Марко и Катина – прадядото и прабабата на Филип. Действието се развива между 1922 и 1941 година. За да пресъздаде автентичната атмосфера на миналото, творческият екип избира Кордопуловата къща в Мелник.

Виктор Божинов, режисьор: "Да се правят епизоди в епоха е сложно. Ние успяваме наистина да възстановим средата с много детайли, с много реквизит, за да може тя през екрана да звучи убедително. Но, разбира се, най-важна е историята, която разказваме, историята преди 100 години на едни по-различни хора, със съвсем различни нрави, с техните проблеми, сложности, драми."

Александър Хаджиангелов, актьор: "Марко е добре познат във втори сезон като история, сега се появява в целия си блясък... Това е един много работлив човек, който тръгва от нулата и с упорит труд постига много и завещава изключително много на поколенията след него."

През новия сезон актьорът Дарин Ангелов влиза в ролята на знаменита историческа личност. Коя ще бъде тя обаче и как ще промени хода на събитията в сериала, предстои да разберем.

Дарин Ангелов, актьор: "Изумих се какво око има първо Виктор Божинов и тази прилика, която успяхме да направим с тази личност. Зрителите могат да очакват още по-интригуващи, още по-вълнуващи събития и неща, които по никакъв начин не се загатват в първи сезон."

Ева Данаилова, актриса: "Надяваме се, че за зрителите ще бъде много интересно да проследят живота така в много сбит формат почти целият им живот на нашите герои и да съпреживеят с нас драматичните обрати в съдбата им."

Преплитайки умело миналото и настоящето, сериалът ще продължи да разказва за традицията на винарството и през новия сезон.

Виктор Божинов, режисьор: "Хвърляме светлина и малко върху въпроса по отношение на природата, и това до колко природата и промените и въздействието на човека в природата може да повлияе на правенето на вино. Така че това е, мога да кажа, основната рамка, основната линия, която втори сезон ще разказва."

И във втория сезон, както в първия, всеки епизод ще носи името на различен сорт вино.

Репортаж: Аксения Ангелова, Димитър Балджиев

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Диана Петкова завърши шеста на 100 метра съчетано плуване на европейското първенство в малък басейн
Диана Петкова завърши шеста на 100 метра съчетано плуване на европейското първенство в малък басейн
Протест в Шумен срещу условната присъда на шофьора, който уби 22-годишната Светомира
Протест в Шумен срещу условната присъда на шофьора, който уби 22-годишната Светомира