НОВИНИ

В знак на протест: Фермер изсипа три каси мляко в енергодружество

bnt avatar logo
от БНТ
08:27, 13.12.2021
Чете се за: 01:35 мин.
У нас
Слушай новината

Фермер от варненското село Доброглед протестира по нестандартен начин срещу високите цени на тока. Той изсипа три каси с вкиснало мляко в сградата на енергодружеството във Варна.

Причината мъжът да реагира по този начин е последната сметка, която е получил за ток - около 2800 лв. За сравнение сметките му преди повишаването на цените на тока не са надвишавали 1500 лв.

"В резултат на тези месеци, в които токът постоянно се увеличава, натрупа се напрежение, натрупа се безсилие, трудно се справяме със ситуацията и след като ме изключиха предния ден, аз платих, забави се включването 24 часа и това беше моята спонтанна реакция", разказва Данаил Николов, фермер от с. Доброглед.

"Ако не се вземат мерки с това повишаване на цената на електроенергията, която е непосилна, не само в моя бранш, но в цялата индустрия, производствата страдат и ще има масови фалити", предупреди Николов.

Заради цените на тока и фуражите в животновъдството се ликвидират масово млечни говедовъдни ферми, цели стада с овце се продават, голяма част от свиневъдите спряха развъдна дейност, което предвещава свиване на производство, допълни фермерът.

Подробности вижте в прякото включване на Петър Дойкински

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Карло Анчелоти: Не вярвам в ефекта „Анчелоти“
Карло Анчелоти: Не вярвам в ефекта „Анчелоти“
Разминавания в задача от Олимпиадата по математика за 7-и клас - къде се крие грешката?
Разминавания в задача от Олимпиадата по математика за 7-и клас - къде се крие грешката?