НОВИНИ

Вагон от товарен влак дерайлира между гарите Величково - Юнак

вагон товарен влак дерайлира гарите величково юнак
Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
16:05, 26.07.2023
Чете се за: 02:05 мин.
У нас
Слушай новината

Един от вагоните на товарна влакова композиция е излязъл от релсите между гарите Величково и Юнак. Това съобщиха от пресцентъра на БДЖ. Заради инцидента е преустановено движението на влакове в участъка.

Конкретно в този участък няма натоварено пътническо движение.

Отклонява се движението на няколко пътнически влака, съобщават от БДЖ на своя уеб сайт. Пътническият влак 30154 Варна - Карнобат се движи по маршрут Варна - Синдел - Шумен - Комунари - Карнобат. В участъка Синдел - Комунари пътниците се превозват с автобус, след което продължават по маршрута си с влак до гара Карнобат.

Пътническият влак 30155 Карнобат - Варна се движи по маршрут: Карнобат - Комунари - Шумен. В гара Шумен влакът се обединява с ПВ 20167 до гара Варна и се движи по трасето му. В участъка Комунари - Синдел, пътниците се превозват с автобус.

Товарният влак БВ 8632 Варна - Пловдив се движи по следния маршрут: Варна - Синдел - Шумен - Комунари - и продължава по маршрута си. В участъка Синдел - Комунари пътниците се превозват с автобус.

Товарният влак БВ 8651 София - Варна ще се движи по маршрут Комунари - Шумен - Синдел и след това по маршрута си да гара Варна. В участъка Синдел - Комунари пътниците ще бъдат превозени с автобус.

От пресцентъра на държавните железници съобщиха, че се извършва оглед на мястото на инцидента, при който трябва да се установи какви са причините за дерайлирането. Впоследствие ще бъде преминато към вдигането на вагона и ще бъде извършен оглед на железния път.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
МС прие решение за безвъзмездна хуманитарна помощ за Турция
МС прие решение за безвъзмездна хуманитарна помощ за Турция
Апелативният съд във Варна оправда двама подсъдими за фатален инцидент в хотелски басейн
Апелативният съд във Варна оправда двама подсъдими за фатален инцидент в хотелски басейн