НОВИНИ

Валентин Димов: Босна и Херцеговина е преодолим отбор и ще успеем да ги победим

Валентин Димов, тенис
Снимка: БФТ
bnt avatar logo
от БНТ
19:39, 20.09.2023
Чете се за: 02:30 мин.
Спорт
Слушай новината

Капитанът на България за Купа "Дейвис" Валентин Димов е оптимист за мача срещу Босна и Херцеговина, който "трикольорите" ще приемат през февруари следващата година в плейофа за Световна група I на неофициалното световно отборно първенство по тенис за мъже.

"Босна и Херцеговина е сериозен, но със сигурност е преодолим отбор. Особено това, че ще играем в България, е голям плюс за нас. Видяхте каква страхотна подкрепа имахме от феновете на тениса за мача с Казахастан. Това беше много голяма мотивация за нас и съм сигурен, че това ще се повтори и през месец февруари", коментира Димов.

Мачовете от този етап на надпреварата трябва да се проведат на 2-3 или 3-4 февруари 2024 г, като изборът на конкретни дати е право на домакина. Босна и Херцеговина бяха поставени под №7 на жребия. Останалите възможни противници на България бяха Колумбия, Япония, Австрия, Еквадор, Норвегия, Румъния, Узбекистан, Турция, Дания, Индия и Литва. При успех над Босна и Херцеговина България ще запази мястото си в Световна група I, а при поражение ще изпаднем в Световна група II.

"Отборът на Босна и Херцеговина има добри тенисисти. Първа ракета e бившият номер 23 в световната ранглиста Дамир Джумхур, който има три титли от Тура на АTP. Трета ракета пък е Мирза Башич, бивш номер 74 в света, който спечели турнира АТП 250 "София Оупън" през 2018 година. Имат и добри двойкови играчи. В момента в нашия отбор има много добра атмосфера и единност. Мисля, че Босна и Херцеговина е преодолим отбор и ще успеем да ги победим", каза още за сайта на БФТ Димов.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
След препитване: Исторически смени на кандидат-кметове на ДПС (ОБЗОР)
След препитване: Исторически смени на кандидат-кметове на ДПС (ОБЗОР)
Иван Иванов се класира за полуфиналите на сингъл на турнир от категория J200 на ITF в Египет
Иван Иванов се класира за полуфиналите на сингъл на турнир от категория J200 на ITF в Египет