НОВИНИ

Валентина Георгиева спечели общо пет медала на Държавното първенство по спортна гимнастика

Четири титли за състезателката на Левски-Спартак

Валентина Георгиева
Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
15:21, 23.06.2024
Чете се за: 03:00 мин.
Спорт
Слушай новината

Валентина Георгиева от Левски-Спартак спечели общо четири титли и общо пет медала при жените на Държавното лично отборно първенство по спортна гимнастика в София.

Възпитаничката на Филип Янев, която вчера стана първа в многобоя, на финалите на отделните уреди днес взе златните отличия на прескок с 13.625 точки, на греда с 12.833 точки и на земя с 11.950 точки, а на смесена успоредка завърши втора с оценка от 11.000 точки.

Победителка на смесена успоредка е Елена Николова (Стрийт Уоркаут България) също с 11.000 точки. Тя също стана трета на греда.

На прескок среброто завоюва Виктория Венциславова (Левски-Спартак), а трета е Кристина Димитрова (Етър-Стил). На смесена успоредка бронзовото отличие взе Никол Соколова (Стрийт Уоркаут България), която стана втора и на земя.

Трета на земя е Теодора Боева (ЦСКА), а втора на греда се нареди Кристина Димитрова.

На финалите при кадетките Мишел Арабаджиева (ГСК Интерком груп Черноморски юнак), която стана първа в многобоя, триумфира на прескок, на смесена успоредка и на земя, а на греда остана втора след победителката Йована Петрова (Етър-Стил).

При мъжете победителят в многобоя Божидар Златанов (Интерком груп Черноморски юнак) взе златото на успоредка и на висилка съответно с 14.433 точки и 12.933 точки. Той стана и втори на земя с 13.033 точки.

На земя шампион е Теодор Трифонов (Светкавица) с 13.200 точки, на кон с гривни триумфира Максим Казанджиев (Гераниум) с 13.466 точки, на халки спечели Исус Маринов (Стрийт Уоркаут България) с 13.800 точки, а на прескок първи е Димитър Димитров (ЦСКА) с 14.016 точки.

Медали на финалите взеха още Руслан Делибалтов (ЦСКА) бронз на земя, Раян Радков (Интерком груп Черноморски юнак) сребро на кон с гривни, Даниел Трифонов (Левски-Спартак) бронз на кон с гривни, Мартин Мишев (Пирин Благоевград 2011) сребро на халки, Алекс Караджов (Спартак) бронз на халки и на висилка, Теодор Трифонов сребро на прескок, Даниел Трифонов бронз на прескок и на успоредка, както и сребро на висилка и Йордан Александров (Стрийт Уоркаут България) сребро на успоредка.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Украйна атакува Севастопол на окупирания Крим с американски ракети
Украйна атакува Севастопол на окупирания Крим с американски ракети
Стефка Костадинова и кметът Димитър Николов зарадваха деца на Олимпийския ден в Бургас
Стефка Костадинова и кметът Димитър Николов зарадваха деца на Олимпийския ден в Бургас