НОВИНИ

Валежи и гръмотевици в части от страната, има условия за градушки

Снимка: БТА/Архив
bnt avatar logo
от БНТ
13:05, 29.08.2023
Чете се за: 02:27 мин.
Времето
Слушай новината

С преминаването на студен атмосферен фронт през страната днес, в западната половина се очакват валежи и гръмотевични бури, има условия и за градушки. Вятърът ще започне да се ориентира от северозапад и с него ще прониква по-хладен въздух.

Максималните температури ще са между 30° и 33°, в София - около 31°. В източната половина на страната, където ще се задържи предимно слънчево, ще остане и опасно горещо, с умерен югоизточен вятър и максимални температури между 34° и 39°.

През нощта главно в Западна, а утре - в Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места отново ще превали и прегърми, остават условията и за градушки.

В сряда от северозапад ще продължи да прониква по-хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде предимно слънчево.

По Черноморието преди обяд ще бъде мъгливо, а около и след обяд на отделни места ще превали и прегърми. Вятърът е слаб до умерен с посока от изток, а вълнението на морето ще е 2-3 бала. Максималните температури ще са от 27°до 29°, температурата на морската вода е около 26°-27°.

Валежи и гръмотевици се очакват и в планините, в сутрешните часове главно в масивите от Западна България, а около и след обяд в Стара планина.

Слънчево ще бъде в планините от Южна България. Вятърът ще е с посока от запад умерен временно силен.

И през следващите дни се очакват валежи, на много места придружени от гръмотевици. В четвъртък главно над централната и източната част от Северна България и планините, в петък на места в Южна и Източна България, а през почивните дни в източните и планинските райони на страната. Температурите ще останат без съществена промяна.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Етър привлече бранител и нападател
Етър привлече бранител и нападател
Берое се подсили с нападателя Гонзало Исса
Берое се подсили с нападателя Гонзало Исса