НОВИНИ

Княгиня Калина получи обвинението си, отказа коментар за медиите (СНИМКИ)

Айше Сали
от Айше Сали
10:22, 29.08.2023 (обновена)
Чете се за: 01:47 мин.
У нас
Слушай новината

Княгиня Калина се яви в полицията, за да получи обвинението си за шофиране в нетрезво състояние. Днес тя отново запази мълчание пред медиите.

Малко преди 10:00 часа княгиня Калина се яви в ОД на МВР - София заедно със своя адвокат. Тя остана в сградата близо 20 минути. След като излезе, тя не пожела да коментира случилото се пред медиите, нито за какво точно е привлечена като обвиняема.

В съобщение от прокуратурата стана ясно, че на Калина Сакскобургготска ѝ е връчено постановление за привличане към наказателна отговорност по чл. 343б от НК, който придвижда лишаване от свобода от 1 до 3 години и глоба от 200 до 1000 лева, ако бъде призната за виновна. Взета ѝ е и мярка за неотклонение "подписка".

снимки: Десислава Кулелиева, БНТ

Днес беше вторият опит княгиня Калина да бъде привлечена като обвиняема по делото. Беше установено, че тя е шофирала в нетрезво състояние с 1,5 промила алкохол в кръвта. Автомобилът ѝ беше отнет.

Вчера в Рилския манастир Симеон Саксобургготски за първи път коментира случая с дъщеря му. Княгиня Калина също присъства на панихидата за смъртта на цар Борис Трети, но запази мълчание.

Сакскобургготски за княгиня Калина: Най-накрая всеки е еднакъв пред закона

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Рома взима Ромелу Лукаку под наем
Рома взима Ромелу Лукаку под наем
Елтън Джон е бил в болница в Монако след падане във вилата си
Елтън Джон е бил в болница в Монако след падане във вилата си