НОВИНИ

Трима души остават в ареста за инцидента в с. Прилеп, очаква се да бъде повдигнато и обвинение за убийство

Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
07:46, 29.08.2023 (обновена)
Чете се за: 03:05 мин.
У нас
Слушай новината

Трима от седемте задържани за тежкия инцидент в бургаското село Прилеп остават в ареста. След като камион прегази дете на пътя, последва саморазправа и роднините му нападнаха шофьора, който също почина.

По първоначална информация шофьорът на камиона не се е движил с превишена скорост, а детето е изскочило внезапно на пътя. От първоначално задържаните 7 души, четирима са били освободени, след като са дали показания като свидетели. Тримата, които са оставени в ареста, са близки на загиналото дете. През цялата нощ в района имаше засилено полицейско присъствие, но до напрежение не се стигна. Разследването по случая продължава.

"За трите лица, които са задържани към момента има данни, че са съпричастни към смъртта на шофьора на тежкотоварния автомобил. Точната причина за смъртта му ще стане ясна след приключване на съдебно-медицинската експертиза. На жертвата има нанесени удари, както и една прободна рана в областта на подбедрицата. Задържаните лица са бащата, вуйчото и дядото на загиналото дете. От тях едното лице е с криминални прояви и е осъждано", обясни ст. комисар Емил Павлов - директор на ОД на МВР-Бургас.

Той допълни, че както вчера, така и днес няма напрежение в с. Прилеп и като цяло в община Сунгурларе. Но въпреки това, засиленото полицейско присъствие ще продължи, за да не се стигне до напрежение.

7 души са задържани за убийството на шофьора, прегазил дете в Прилеп

От прокуратурата казаха, че от вчера се работи много интензивно по този случай, като са проведени разпити на множество свидетели и са назначени съответните експертизи.

"Локализиран е кръг от лица, за които се счита, че е на лице възможна съпричастност към авторството им в извършване на процесното деяние. Те са три лица. В рамките на деня след изготвяне на съдебно-медицинската експертиза, ще има и достатъчно доказателства, за да се направи извод кой именно е нанесъл порезната рана на водача на товарния автомобил и съответно да повдигнем обвинение за убийство", обясни Георги Чинев - ръководител на Районна прокуратура - Бургас.

Той поясни, че ще бъде постановено задържане до 72 часа и внасяне на искане за постоянна мярка "задържане под стража".

Лелята на блъснатото дете в с. Прилеп: Животът на момченцето спря

Вижте повече в преките включвания на Давид Сукнаров

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Княгиня Калина отново е призована в полицията за инцидента на Боровец
Княгиня Калина отново е призована в полицията за инцидента на Боровец
Лошо време в Европа: Силни дъждове и бури в Австрия, Италия и Словения
Лошо време в Европа: Силни дъждове и бури в Австрия, Италия и Словения