НОВИНИ

Сакскобургготски за княгиня Калина: Най-накрая всеки е еднакъв пред закона

bnt avatar logo
от БНТ
13:10, 28.08.2023 (обновена)
Чете се за: 03:00 мин.
У нас
Слушай новината

Симеон Саксобургготски за първи път коментира случая с дъщеря му, която беше заловена да шофира в нетрезво състояние. Двамата с княгиня Калина присъстваха на панихидата за смъртта на цар Борис Трети в Рилския манастир. Сакскобургготска обаче запази мълчание.

"Инцидентът, както казахте, мисля че от доста малко стана нещо огромно, но как да кажа, по други причини. Но най-накрая живеем в една правова държава и всеки пред закона е еднакъв. Това е много важно. Аз мисля, че това не бива да го забравя никой – и тези, които сочат с пръст, и тези, които злорадстват, с извинение. А пък като родител, винаги боли. Един е Господ и се нядявам, че нещата ще приключат", каза Симеон Сакскобургготски.

С 1,2 промила алкохол: Княгиня Калина катастрофира в Боровец

Миналата седмица княгиня Калина не се яви в областната дирекция на МВР- София, за да бъде привлечена като обвиняема, с мотив, че адвокатката ѝ била в чужбина. Утре отново е призована. Автомобилът ѝ вече е отнет. Княгиня Калина е заплашена от затвор до три години и глоба от 200 до 1000 лева.

По повод връщането на работа на депутатите от 49-ото Народно събрание Сакскобургготски отбеляза, че те преди всичко трябва да имат общо желание, за да има България здраво управление, а след това и ясни цели.

"В крайна сметка те са избрани да добруват народа, това е тяхна отговорност – да намерят начина. И аз съм убеден, че това ще стане", подчерта той.

Ден след обвинението за шофиране в нетрезво състояние: Княгиня Калина се разхожда в "Царска Бистрица" (СНИМКИ)

Сакскобургготски добави, че понякога си губим времето със съвсем безинтересни неща, а бихме могли да съсредоточим енергията си в по-конкретни цели, които да се отразят и на хората. Той отказа да даде оценки на управляващите и им пожела успех в работата, която да допринесе за това да има спокойствие.

"Мисля, че има голяма доза агресия, което е съвършено ненужно. Хабим много енергия. Мисля, че с диалог, с добри намерения и желание може да се постигне далеч повече. Това поне е моята рецепта", каза още Симеон Сакскобургготски.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
МВР купува 29 микробуса за специализирани полицейски операции в София
МВР купува 29 микробуса за специализирани полицейски операции в София
80 години от смъртта на цар Борис III (Снимки)
80 години от смъртта на цар Борис III (Снимки)