НОВИНИ

Опасно горещо време, следват гръмотевични бури и градушки

Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
12:36, 28.08.2023
7195
Чете се за: 02:20 мин.
У нас
Слушай новината

Днес отново ще бъде слънчево, в комбинация със слаб вятърът от изток-югоизток. Максималните температури ще бъдат между 34 и 39 градуса, малко по-ниски по Черноморието, в София около 34°.

Издадено е предупреждение от първа степен за опасно горещо време в по-голямата част от страната.

През нощта от запад облачността ще започне да се увеличава. Ще духа слаб до умерен югоизточен вятър. Минималните температури ще бъдат между 17 и 24 градуса.

Утре в следобедните часове над Западна България ще има повече облаци. На места се очакват краткотрайни валежи с гръмотевични бури и условия за градушки.

Вятърът ще е до умерен и ще се ориентира от северозапад, докато в Източна България, където ще се задържи слънчево и горещо, ще продължи да е от югоизток. Максималните температури ще са в широки граници - от 30 градуса в западните райони до 39 на изток.

Продължава обаче да е в сила жълт код за опасни горещини. Има опасност и от пожари.

Слънчево ще бъде по Черноморието с максимални температури между 27 и 29 градуса и температура на морската вода от 26 до 28 градуса. Вятърът ще е слаб до умерен вятър с посока от изток-югоизток, а вълнението на морето ще е 2-3 бала.

В планините, главно над масивите от Западна България около и след обяд, се очакват валежи, придружени от гръмотевици. Има условия и за градушки.

Слънчево ще бъде на изток, но до края на деня и там ще се заоблачи. Ще духа умерен вятър от юг-югоизток. В сряда и четвъртък над Северна България и планините се очакват валежи, повече през първия ден.

На места ще са придружени и от гръмотевици, ще има и условия за градушки. В петък валежи и гръмотевични бури ще има на повече места в Източна и Южна България, а температурите там ще се понижат.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Александър Николов: Смятам, че ще успеем да минем групата и да спечелим и останалите мачове във Варна
Александър Николов: Смятам, че ще успеем да минем групата и да спечелим и останалите мачове във Варна
Адвокатът на Георги Николаев: Няма биологичен материал по дрехите му от нощта на нападението
Адвокатът на Георги Николаев: Няма биологичен материал по дрехите му от нощта на нападението