НОВИНИ

Валежи и силен вятър днес

bnt avatar logo
от БНТ
07:45, 07.01.2024
Чете се за: 01:50 мин.
У нас
Слушай новината

Облачно ще бъде днес, на много места ще превали дъжд, в отделни райони ще прегърми. Ще духа умерен, в източната половина от страната временно силен южен вятър, който след обяд ще отслабва. Максималните температури ще са между 11° и 16°, в София - около 11°. Предупреждение от първа степен - жълт код за силен вятър е в сила в Източна България, а за валежи от дъжд - в Югозападна.

По Черноморието облачността ще бъде значителна, с валежи от дъжд, на отделни места по южното крайбрежие придружени от гръмотевици. Ще духа умерен и временно силен южен вятър. Максималните температури ще са 13 - 15°. Температурата на морската вода е 11 - 13°. Вълнението на морето ще е 2 - 4 бала.

В планините облачността ще бъде значителна, с валежи от сняг, под 1800 м - от дъжд. Ще духа умерен и силен югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 м ще е около 7°, на 2000 м - около 1°.

През нощта срещу понеделник температурите ще се понижават и на места в североизточните райони дъждът ще се примесва и ще преминава в сняг.

Новата седмица ще започне със значително по-студено време, като на места максималните температури ще са под нулата. Ще бъде облачно, с валежи и от дъжд, и от сняг. В средата на седмицата облачността ще намалее, а с нея ще намалее и вероятността за валежи.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Честит Ивановден!
Честит Ивановден!
Почина една от легендите на БНТ - режисьорката Ласка Минчева
Почина една от легендите на БНТ - режисьорката Ласка Минчева