НОВИНИ

Валежи и условия за градушки

bnt avatar logo
от БНТ
06:00, 28.04.2022
Чете се за: 01:52 мин.
Времето
Слушай новината

Днес увеличението на облачността ще обхване по-голямата част от страната, ще е предимно купесто-дъждовна, с валежи от дъжд и гръмотевици.

Има условия и за локални интензивни количества и градушки. В крайните източни райони през по-голямата част от деня ще е предимно слънчево. Вятърът ще е до умерен от запад-северозапад, в източните райони от изток-югоизток. Минимални температури – между 8° и 13°; максимални – предимно между 17° и 22°, в София около 17°.

Над Черноморието ще е предимно слънчево, след обяд с временни увеличения на облачността. Ще духа до умерен вятър от изток-югоизток. Максималните температури ще са между 15° и 17°. Вълнението на морето ще е около 2 бала.

Над планините облачността ще е значителна, с валежи от дъжд, нa много места придружен с гръмотевици, над 2000 метра – валежите ща са от сняг. Ще духа до умерен северозападен, по-високите и открити части югозападен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е около 12°, на 2000 метра – около 6°.

В петък понижението на температурите ще продължи. В петък и събота сутрин ще има разкъсвания и намаления на облачността, а валежите ще са на отделни места, главно в планинските райони в следобедните часове. В неделя вятърът ще е от изток и ще се усили.

Облачността ще е значителна, предимно висока и средна, в следобедните часове над Югозападна България – купеста и там ще превали краткотраен дъжд. Минималните температури ще са по-ниски в сравнение с предишните дни, дневните слабо ще се повишат.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Министрите Василев и Николов отиват в ЕК заради спрените доставки на газ
Министрите Василев и Николов отиват в ЕК заради спрените доставки на газ
Два гола за 133 секунди осигуриха аванс на Ливърпул в двубоя с Виляреал
Два гола за 133 секунди осигуриха аванс на Ливърпул в двубоя с Виляреал