НОВИНИ

Валежи на запад, слънце на изток и в последния ден от работната седмица

Снимка: Архив/БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
12:55, 12.08.2022
Чете се за: 02:37 мин.
Времето
Слушай новината

Днес максималните температури ще са между 26° и 32°, в София - около 25°. В Западна България ще има райони с валежи и гръмотевици. Остават условията и за градушки. В източната половина от страната ще се задържи ветровито и слънчево и там опасността от възникване на пожари остава много висока. В събота валежи се очакват в цялата страна и районите с най-високата степен на риск, екстремален, областите в червено, намаляват.

Утре ще завали първо в Западна България, а след това и в останалата част от страната. На места валежите ще са интензивни и придружени от гръмотевици. В Източна България ще духа слаб до умерен вятър от север-североизток. Максималните температури ще са между 26° и 31°, в София - около 24°.

На морския бряг денят ще започне със слънчево време, но около и след обяд главно по северното крайбрежие ще превали и прегърми. Ще духа слаб източен вятър. Максималните температури ще са от 27° до 30°. Температурата на морската вода е 25 - 26°. Вълнението на морето ще отслабне до 1 - 2 бала.

В планините ще преобладава облачно време, на много места с валежи от дъжд. Ще духа слаб вятър от юг-югозапад, в масивите от Източна България - от север. Температурите още ще се понижат и максималните в курортите ще са от 17° на Алеко до 24° в Банско.

И на Балканите, още преди обяд западните райони, а след обяд - и на изток, ще има интензивни валежи и гръмотевици. Почти без валежи ще остане в южните и северните части от полуострова.

В неделя преди обяд, в Източна България ще има слънчеви часове. През втората половина на деня и там ще превали, но по-интензивни и придружени от гръмотевици ще бъдат валежите главно в Западна и Централна България.

В понеделник ще вали на по-малко места в страната, с по-голяма вероятност в централните и източните райони. През следващите дни времето ще е предимно слънчево, а температурите отново ще се повишават.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube: https://go.bnt.bg/youtube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Велислав Минеков: Има огромни неизползвани средства от бюджета на културата
Велислав Минеков: Има огромни неизползвани средства от бюджета на културата
Йосиф Миладинов в битка за медал на 50 метра бътерфлай на Европейското
Йосиф Миладинов в битка за медал на 50 метра бътерфлай на Европейското