НОВИНИ

Нинова: Решението е само едно - незабавни преговори с "Газпром"

bnt avatar logo
от БНТ
10:36, 12.08.2022
Чете се за: 01:40 мин.
У нас
Слушай новината

"Докато политици и експерти спорят кой е виновен, има ли кораби с втечнен газ, ще тръгне ли връзката с Гърция, торовите заводи започнаха да затварят производства и да освобождават работници. Решението на този етап за икономиката и домакинствата е само едно - незабавни преговори с "Газпром". Така направиха редица европейски лидери. Ние го повтаряме от март месец. Не, ако се наложи, както казва служебният министър на енергетиката. То вече е наложително", заяви Корнелия Нинова във Фейсбук.

По думите ѝ се губи ценно време в разправии и пиар акции. Темата се идеологизира и се използва за предизборна кампания, а тя е жизнено важна за държавата и народа, допълни Корнелия Нинова.

Тя поясни, че министърът на икономиката и индустрията тепърва ще прави анкета колко фирми работят на газ и ще им дава указания да намаляват потреблението с 15%.

"Тези данни са налични - 28000 предприятия ползват газ. В тях работят 250000 души. Не ги карайте да намаляват потреблението на газ. Не може да стане. Ако го направят, трябва да спрат работа, а някои от тях никога няма да могат да пуснат отново машините", каза още Корнелия Нинова.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube: https://go.bnt.bg/youtube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ник Кирьос продължава да лети с победа над Алекс де Минор
Ник Кирьос продължава да лети с победа над Алекс де Минор
Гълъб Донев: Обществото очаква провеждането на честни и свободни избори
Гълъб Донев: Обществото очаква провеждането на честни и свободни избори