НОВИНИ

Валежи от дъжд в следобедните часове

bnt avatar logo
от БНТ
13:27, 03.04.2021
Чете се за: 02:37 мин.
У нас
Слушай новината

Днес ще бъде по-хладно в сравнение с вчера, с максимални температури между 14° и 19°, в крайните северозападни райони и по Черноморието от 10° до 13°. Облачността ще е по-често значителна, а в следобедните часове на много места ще има валежи от дъжд, придружени главно в южните райони и от гръмотевици. Вятърът ще се ориентира от запад-северозапад.

През нощта в по-голямата част от страната валежите ще продължат и на места ще бъдат значителни. Минималните ще са между 4 и 8 градуса, в София около 3, а дневните температури ще останат съвсем близки до тях - между 4° и 9°, в западните райони от страната, където преди обяд валежите временно ще спрат до 12°. Ще продължи да вали в Източна България. Ще духа умерен и силен,вече североизточен вятър След обяд от югозапад, под влияние на нов средиземноморски циклон, валежите ще се активизират.

В почти цялата страна е обявено предупреждение за значителни количества, до около 30 литра на кв. м, а в областите Кърджали, Хасково, Ямбол и Бургас до 60. В Предбалкана, по високите полета на Западна България и в Лудогорието, дъждът ще премине в сняг.

Облачно ще е и в планините. Ще е и мъгливо и на много места ще има валежи, предимно от сняг. Ще духа силен, по билата и временно бурен юг-югозападен вятър, който през деня в ниските планински части ще се
Ще нахлува по-студен въздух и температурите ще се понижават. Максималните температури в курортите ще са около 2-3 градуса, а на Алеко около минус 1.

Не само у нас, навсякъде на Балканите, утре в ще е облачно и с валежи. Ще духа умерен и силен северозападен вятър, ще нахлува студен въздух и с понижението на температурите на много места в централните райони от полуострова ще има валежи от сняг, докато на изток ще вали дъжд.

В понеделник валежите навсякъде ще спрат, най-късно в източните райони. Ще започне затопляне, което ще продължи и във вторник, когато ще преобладава слънчево време, но след обяд над югоизточната половина от страната облачността ще се увеличи и на отделни места е възможно слабо и за кратко да превали. В сряда се очаква ново застудяване и отново валежи.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Няма пречки за провеждане на изборите в Онтарио при спазване на здравния протокол
Няма пречки за провеждане на изборите в Онтарио при спазване на здравния протокол
Ясен Радев: Ще се боря със зъби и нокти за световната титла
Ясен Радев: Ще се боря със зъби и нокти за световната титла