НОВИНИ

Валежи в събота привечер

bnt avatar logo
от БНТ
07:00, 01.10.2022
Чете се за: 02:30 мин.
У нас
Слушай новината

В сутрешните часове днес на отделни места в котловините и около водните басейни видимостта ще е намалена. Минималните температури са между 12° и 17°, в София - около 12°. През деня ще има разкъсана средна и висока облачност, която след обяд ще се вплътнява.

Привечер и през нощта срещу неделя в Западна и Централна България ще има краткотрайни валежи от дъжд, на отделни места временно интензивни и значителни по количество, придружени от гръмотевични бури. Ще духа слаб до умерен югозападен вятър, който постепенно ще се ориентира от запад. Топло време с максимални температури между 27° и 32°, в София - около 28°.

Над Черноморието ще преобладава слънчево време. Привечер облачността ще се увеличи и през нощта срещу неделя ще превали. Ще духа до умерен югоизточен вятър, който по-късно вечерта ще се ориентира от юг-югозапад. Максимални температури между 23° и 28°.

След обяд и през нощта срещу неделя над планините в Западна България ще има краткотрайни валежи от дъжд с гръмотевици. На отделни места валежите ще са временно интензивни и значителни по количество. Ще духа умерен и силен югозападен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра около 18°, на 2000 метра около 13°.

През следващите дни вятърът ще е от северозапад, до умерен, в неделя в Дунавската равнина временно силен. Температурите ще се понижават и във вторник минималните ще са между 7° и 12°, а максималните между 16° и 21°. Ще има променлива, често значителна облачност. В неделя преди обяд на места в Източна България ще има валежи, а в понеделник и вторник ще превали само на отделни места, през първия ден главно в западните и планинските райони, а през втория - в Северна България.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube: https://go.bnt.bg/youtube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Пуснаха в експлоатация газовата връзка Гърция - България (Обобщение)
Пуснаха в експлоатация газовата връзка Гърция - България (Обобщение)
Преизчисляват пенсиите от днес - кои пенсионери ще получат увеличение?
Преизчисляват пенсиите от днес - кои пенсионери ще получат увеличение?